Glas Javnosti

U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI UBIO ČETVORO LJUDI PA OSUĐEN NA 4 GODINE ZATVORA: Roditelji poginulih ogorčeni 'Sve nam je uzeo, uništio nam je život'!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Dvadesetosmogodišnji Nikola Mihailović juče je u Višem sudu u Beogradu osuđen na četiri godine zatvora i četiri godine zabrane upravljanja vozilom zbog saobraćajne nesreće na Ibarskoj magistrali koja se dogodila u avgustu prošle godine, a u kojoj je poginulo četvoro mladih.

U nesreći su život izgubili Katarina Ivanković (20), Aleksandar Savatić (22), Đorđe Belušević (22) i Đorđe Subotić (19). Viši sud je posle izricanja presude Mihailoviću pritvor zamenio kućnim pritvorom.

Kada je sudija pročitala presudu, članovi porodica nastradalih zaplakali su uz negodovanje.

-Sramota! Ubico! Ubio si Katarinu- povikala je žena iz publike, a Mihailović je spustio glavu.

Majka nastradale devojke posle presude je rekla da ne može da bude zadovoljna i da je bilo mnogo propusta od prvog trenutka posle nesreće.

-Sve nam je uzeo, uništio nam je život - rekla je Maja Ivanković.

Imao 1,36 promila alkohola u krvi

Sudija Ivana Ramić navela je da je utvrđeno da je osuđeni kobnog dana vozio BMW u stanju teške alkoholisanosti, brzinom od 117 na sat, iako je ograničenje bilo 50, i tako izazvao opasnu situaciju. Nastradala Katarina Ivanković bila je putnik u njegovom automobilu, dok je poginuli Savatić vozio taksi "dačiju", a Belušević i Subotić su bili putnici u njoj.

Stravična nesreća dogodila se u mestu Županjac kada je Nikola, sa 1,36 promila alkohola u krvi, udario u "dačiju", koja se uključila na Ibarsku

Sudija je juče podsetila na nalaz veštaka, koji su utvrdili da je inicijalni krivac za nesreću vozač "dačije", koji se nije bezbedno uključio na glavni put.

-Olakšavajuća okolnost za Mihailovića je to što je vozač "dačije" izazvao opasnu situaciju, kao i to što je iskreno pokazao kajanje. Ipak, olako je držao do toga da do nesreće neće doći- rekla je sudija.

"Zar životi naše dece vrede po godinu dana?"

Podsetimo, na početku suđenja Mihailović je izjavio da je kriv i da se kaje zbog tragedije.

Marija Savatić, majka nastradalog Aleksandra Savatića, juče nije skrivala da je ogorčena nalazom sudskih veštaka, koji su zaključili da je za nesreću kriv i njen sin.

-Ne kažem ja, možda ima i krivice mog deteta, ali imaju li oni decu? Neka im se vrati kako su radili. Zar životi naše dece vrede po godinu dana? - pita se očajna majka.

 (Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR