Glas Javnosti

U NOVOM PAZARU OTKRIVENE NELEGALNE KLADIONICE I KOCKARNICE: Jedan od organizatora uhapšen, za dvojicom raspisana POTERNICA!

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Novom Pazaru, u akciji Ministarstva finansija-Uprave za igre na sreću, Bezbednosno-informativne agencije, Višeg javnog tužilaštva iz Novog Pazara i Ministarstva unutrašnjih poslova, otkriven je veliki broj nelegalnih kockarnica i kladionica. U njima su organizovane igre na sreću klađenje i igre na sreću na automatima bez odobrenja Uprave za igre na sreću.

Zbog neovlašćenog priređivanja igara na sreću zatvoreno je 17 objekata. Tom prilikom zaplenjeno je 85 automata i ruleta, 210 televizora, 22 računara, 10 monitora, 18 štampača, kao i preko 650.000 dinara i 3.700 evra.

I.S. uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno organizovanje igara na sreću i određena mu je mera zadržavanja do 48 časova, dok je protiv M.S. i N.B. izdata poternica.

Nelegalnim priređivanjem igara na sreću ova lica su samo za poslednjih godinu dana stekla protivpravnu imovinsku korist od preko 120 miliona dinara (1 milion evra) i oštetli budžet Republike Srbije u iznosu od preko 24 miliona dinara (200.000 evra).

Pripadnici Policijske uprave Novi Pazar će protiv lica koja su organizovala igre na sreću, bez odobrenja Uprave za igre na sreću, podneti krivične prijave nadležnom javnom tužilaštvu.

Sprovođenje pojačanih aktivnosti na suzbijanju nelegalnog priređivanja igara na sreću će se nastaviti i u narednom periodu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR