Glas Javnosti

U NIŠKOJ ŠKOLI IPAK SE DOGODILO VRŠNJAČKO NASILJE: Devojčice se odale da su šutirale dečaka 

Hronika
Autor: Glas javnosti

Vest da je grupa devojčica od deset godina pretukla dečaka u školskom dvorištu se Osnovne škole "Ratko Vukićević" u Nišu šokirala je Srbiju pre tačno nedelju dana.

Otac dečaka koji je pretrpeo nasilje rekao je za medije da se napad na dete ipak dogodio , a direktorka ustanove potvrdila je da je jutros saznala da je sukoba dece bilo.

- Dobio sam informaciju da treba da pogledam grupu na Viberu na telefonu sina koju su formirala deca iz odeljenja. Sinoć sam pogledao poruke i video da u grupi jedna devojčica piše da ga je udarala i šutirala. Tad sam ga pitao da mi ispriča šta se desilo – rekao je na početku razgovora Nenad M, otac dečaka koji je doživeo vršnjačko nasilje 21. juna, dva dana pre početka raspusta, a preneo  Telegraf.rs.

Prema njegovim rečima  dve devojčice su prvo napale druga njegovog sina. Njegov sin je zatim prišao da mu pomogne.

 

- Deca su krenula kući i u zadnjem delu školskog dvorišta se desilo nasilje. Prvo je jedna devojčica povukla sa leđa druga mog sina. On se umešao da mu pomogne. Drug je uspeo da se skloni, a mog sina su tukle dve devojčice. Video sam ja da on ima modrice, ali sam mislio da je to zato što igra fudbal - ispričao je otac dečaka.

Kako je napomenuo  ranije se nekoliko roditelja žalilo na jednu od devojčica, ali da nikad nisu nailazili na razumevanje njenih roditelja. Istakao je da je njegova supruga, majka dečaka koji je preživeo nasilje, danas bila na razgovoru u školi povodom ovog slučaja i da očekuje da se situacija reši kako treba.

- Veoma je važno da se uradi sve što treba, naročito jer je jedna od devojčica napisala da u školi ništa ne mogu da joj urade sem da joj daju ukor - zaključio je Nenad.

Direktorka Osnovne škole "Ratko Vukićević" u Nišu, Divna Stevanović kazala je da je danas obavljen razgovor sa dvojicom dečaka i sa devojčicom koja je umešana u vršnjačko nasilje.

- Razgovor je obavljen u prisustvu roditelja. Obavestićemo sve nadležne i škola će preduzeti mere iz svoje nadležnosti. Sutra imamo i grupni roditeljski sastanak gde ćemo utvrditi sve činjenice i na osnovu toga preduzeti sve mere iz nadležnosti škole - istakla je direktorka škole.

Dodala je da su dečaci upitani zašto nisu prijavili nasilje.

- Odgovorili su da oni to "nisu ozbiljno shvatili" - kazala je Divna Stevanović.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR