Glas Javnosti

U koferu nosio malo bogatstvo: Carinici zaplenili sat vredan 22.000 evra

Hronika
Autor: Glas javnosti

Na aerodromu „Nikola Tesla“ zaplenjen je luksuzni sat vredan 22.000 evra, kada su carinici posumnjali u izjavu jednog putnika da nema ništa za prijavu i proverili mu kofer na skeneru

Foto: Uprava carine Srbije

"Prekršaj je otkriven kada je u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom putnicima koji nemaju ništa za carinjenje, zaustavljen 41-godišnji srpski državljanin, po zanimanju građevinski nadzornik, koji je doputovao letom iz Beča. Bez obzira što je negirao da ima nešto za prijavljivanje, carinik je odlučio da njegov kofer pregleda da skeneru za prtljag. Tom prilikom su među garderobom uočene konture ručnog sata, pa je od putnika zatraženo da otvori kofer radi uvida u njegovu sadržinu", piše u saopštenju Uprave carina Srbije.

Foto: Uprava carine Srbije

Carinici su pronašli skupoceni muški sat sa kompletnom pratećom dokumentacijom, originalnim sertifikatom, garancijom i priznanicom, iz koje se vidi da je kupljen prethodnog dana u Frankfurtu i plaćen 22.000 evra.

Foto: Uprava carine SrbijeSat će mu biti privremeno zadržan, dok se ne okonča prekršajni postupak pred nadležnim sudom. Inače, naši državljani bez plaćanja carine i PDV, pored ličnog prtljaga, u našu zemlju mogu uneti i robu čija vrednost ne prelazi 100 evra.

(Izvor:Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR