Glas Javnosti

U BELIVUKOVOJ KUĆI STRAVE POLICIJA NAŠLA KRV PO PLOČICAMA, ZIDOVIMA, U KUHINJI: Jezivi tragovi zločina i u kupatilu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Vikendica u Ritopeku kod Beograda, nazvana “kuća strave” u koju su, kako se sumnja, pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića dovodili namamljene žrtve, a potom ih brutalno ubijali, krije tajnu likvidacije najmanje četiri muškarca.

Istražitelji, prema nezvaničnim informacijama, sumnjaju da ih je na ovom mestu ipak ubijeno više, a brojni DNK tragovi koji su otkriveni po celoj kući poslati su na veštačenje kako bi se utvrdilo ko je još sve sa spiska 12 misteriozno nestalih osoba bio u tom objektu.

Video-nadzor i sefovi

Traganje za ostacima nestalih, ali i tragovima koji bi uhapšene mogli da pošalju na doživotnu robiju počela je iste noći kada su početkom februara pripadnicima ove kriminalne grupe stavljene lisice na ruke.

Policija je upala u kuću u Ritopeku na adresi Livadice i zatekla sefove, najsavremeniji video-nadzor koji koristi i policija i koji prepoznaje čak i lica, ali je pravi šok usledio kada su u kući od skoro 300 kvadrata otkrili tragove krvi u gotovo svim njenim prostorijama

- Kuća nije bila opremljena sa mnogo nameštaja, unutrašnjost je bila poluprazna. Njen vlasnik je Vlado Draganić, član grupe, koji je ovu kuću ustupio kriminalnoj grupi za brutalna ubistva. U njoj su odmah pronađeni panciri, palice, noževi, elektrošoker, hirurške rukavice, velike plastične kese, ali i delovi garderobe - rekao je sagovornik iz zstrage.

Pretres je trajao danima i noćima, a ono što je u njoj pronađeno nesumnjivo upućuje na to šta se događalo iza visokih zidina.

- Kuća ima tri nivoa, prizemlje, prvi sprat i potkrovlje, koje još nije završeno. U dvorištu su pomoćni objekti, ali i bunar - opisuje sagovornik kako izgleda unutrašnjost zdanja koje i dalje obezbeđuje Žandarmerija.

Tragovi krvi i na frižideru

Tragovi krvi, kako se navodi,  pronađeni su gotovo na svim podovima i zidovima, a najviše ih je bilo u kupatilu. Upravo zbog toga sumnja se da su u drugim prostorijama mučili žrtve, a da su ih potom u kupatilu sekli na komade da bi se lakše oslobodili tela, koja do danas nisu pronađena.

- Tragova krvi ima na zidovima dnevne sobe, u kuhinji, na nameštaju, radijatorima, na zidovima i podovima spavaće sobe, u garaži, na ulaznim vratima - otkriva jezive detalje sagovornik Kurira i napominje da su tragovi krvi otkriveni čak i na frižideru.

Delovi nameštaja, kvake, čak i keramičke pločice poslati su na DNK analizu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR