Glas Javnosti

U AKCIJI “Armagedon” UHAPŠEN i uticajni tviteraš: Sumnja se da je sa ostalima razmenjivao slike dece

Hronika
Autor: Glas javnosti

On je uhapšen sa grupom ostalih predatora među kojima ima i povratnika, a koji su za žrtve imali decu starosti od 3 do 14 godina

U policijskoj akciji “Armagedon”, na području cele Srbije danas je uhapšena grupa pedofila i seksualnih predatora koji su zloupotrebom interneta vršili krivična dela na štetu devojčica i dečaka, a kako saznaju mediji među njima je i V. B. (57), koji je jedan od uticajnijih tviteraša.

On je uhapšen sa grupom ostalih predatora među kojima ima i povratnika, a koji su za žrtve imali decu starosti od 3 do 14 godina.

pixabay
foto: Glas javnosti

Sumnja se da su uhapšeni preko društvenih mreža razmenjivali fotografije i snimke u kojima su maloletnici, a policija im je zaplenila više računara.

Uhapšeni tviteraš ima gotovo 10 hiljada pratilaca na svom nalogu, a svakodnevno objavljuje i veoma je aktivan. Objave su mu uglavnom kritika vlasti i fotografije visokih državnih funkcionera, kao i novinara i urednika medija. Svaka objava ima više desetina komentara i više od 100 reakcija.

Akciju su realizovali pripadnici Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, MUP-a Srbije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

U akciji su zaplenjeni računari osumnjičenih i pribavljeni konkretni materijalni dokazi za određena krivična dela.

Glas javnosti / O10S

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR