Glas Javnosti

TUŽILAŠTVO: PROVERAVAMO NAVODE KRIVIČNIH PRIJAVA O ZLOUPOTREBAMA U KLINICI „DR LAZA LAZAREVIĆ“

Hronika
Autor: Glas javnosti

Tužilaštvo za organizovani kriminal postupa po pet krivičnih prijava podnetih protiv dr Ivane Stašević Karličić, vršioca dužnosti direktora beogradske Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”, gde već četiri meseca traje štrajk dela zaposlenih koji zahtevaju njenu smenu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal proverava navode krivičnih prijava o zloupotrebama koje se odnose na finansijske malverzacije u Klinici „Dr Laza Lazarević“, rečeno je za Insajder iz tog tužilaštva.

U odgovoru se navodi da se postupa po pet krivičnih prijava koje su u prethodnom periodu podnete protiv v.d. direktorke Klinike Ivane Stašević Karličić.

Za svaku od prijava, kako dodaje tužilaštvo, Službi za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije upućen je zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja i više urgencija.

– Tužilaštvu za organizovani kriminal dostavljene su tri anonimne krivične prijave protiv v.d. direktorke Klinike za psihijatrijske bolesti i dve prijave Štrajkačkog odbora sindikalnih organizacija Klinike. Prva anonimna krivična prijava bila je 22.3.2022. godine, a poslednja prijava Štrajkačkog odbora 13.1.2023.godine – navodi se u odgovoru Insajderu i dodaje da su provere i dalje u toku, prenosi Fonet.

Tužilaštvo, kako dodaju, proverava navode krivičnih prijava u vezi sa zloupotrebama koje se odnose na finansijske malverzacije u Klinici, dok navode o nesavesnom lečenju, koje su izneli zaposleni u Klinici, nisu predmet krivičnih prijava i do sada zahtevanih provera.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR