Glas Javnosti

TUŽILAŠTVO PREDLOŽILO PRITVOR ZA ALEKSANDRA JOVIČIĆA I SARADNIKE: Uhapšeni zbog zloupotrebe službenog položaja!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da odredi pritvor predsedniku opštine Palilula, Aleksandaru Jovičiću, kao i za još sedmoro osumnjičenih u vezi sa nelegalnom gradnjom na toj opštini.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneće odluku o pritvoru. 

Oni su prethodno saslušani u tužilaštvu, gde su od 9 sati jutros detaljno iznosili svoje odbrane, jedan po jedan.

Portparol Tužilaštva Ivana Rakočević rekla je Tanjugu da odluka o pritvoru još nije dostavljena tom tužilaštvu, piše Informer. 

 

Jovičić se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Jovičić se tereti za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D.V. (43), odgovornim licem za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.

 

Takođe, zbog sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M.M. (63), Z.R. (68), Đ.R. (62), Z. P. (62), G. P. (52) i D. L. (55) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G.P. i D.L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, potom ih prosledili na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je sinoć MUP

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR