Glas Javnosti

TUŽILAŠTVO NAJAVILO ŽALBU PROTIV PUŠTANJA BAHATOG VOZAČA SA KARABURME: Dečaci se bore za život, a on da se brani slobode

Hronika
Autor: Glas javnosti

Iako se dečaci na koje je 18. jula automobilom naleteo Lazar G. (38) bore za život  Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je da odredi pritvor vozaču zbog čega je Tužilaštvo najavilo da će se sigurno žaliti.

Lazar G. koji je kako se sumnja, u Ulici Marijane Gregoran u beogradskom naselju Karaburma naleteo automobilom na dečake dva puta je osuđivan zbog izvršenja krivičnih dela iz domena saobraćajasaobraćaja i tužilaštvo obrazložilo.

U saobraćajki na Karaburbi teško povređena dečaci S.B. (10) i L.B. (5), dok je njihov otac M.B. zadobio lake telesne povrede.

Prema rečima Bobana M. dede povređene dece njegov stariji unuk i dalje se nalazi u komi i njegovo stanje je nepromenjeno, dok je mlađi operisan.

Javnost je juče ostala u čudu nakon što je Prvi osnovni sud u Beogradu odbio da odredi pritvor vozaču Lazaru G. koji je pre nekoliko dana naleteo na dvojicu dečaka i njihovog oca dok je, kako su ispričali očevici, preticao autobus.

Tužilaštvo je juče zatražilo pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo, kao i da bi mogao da utiče na svedoke, jer se branio ćutanjem.

Tužilaštvo je u zahtevu podsetilo da je Lazar G. napustio lice mesta, da se nije sam prijavio nakon nezgode, već ga je pronašla policija, kao i da nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, odnosno adresa prebivališta je pasivizirana. Takođe Tužilaštvo je ukazalo da je više puta osuđivan i to dva puta zbog izvršenja saobraćajna krivična dela.

Međutim, svi ovi razlozi nisu bili dovoljni da mu Prvi osnovni sud u Beogradu odredi pritvor, već mu je sudija za prethodni postupak samo odredio zabranu napuštanja boravišta i oduzimanje vozačke dozvole. To znači da će se Lazar G. braniti sa slobode, a na teret mu se stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

(Glas javnmosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR