Glas Javnosti

Tužilaštvo dalo nalog da se raspiše potraga za Tatjanom Vojtehovski zbog emisije 'ŽIVOT PRIČA'

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog policiji da raspiše potragu za Tatjanom Vojtehovski. Navedeno je da voditeljka odbija da se odazove na pozive tužilaštva, odugovlači postupak koji se vodi protiv nje a povodom događaja od 20.10.2016. godine kada je emitovana emisija ’Život priča’.

Treće osnovno javno tužilaštvo saopštilo je da ’vodi krivični postupak protiv osumnjičene Tatjane Vojtehovski i drugih lica, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično delo Povreda tajnosti podataka iz člana 337 stav 1 Krivičnog zakonika, povodom događaja od 20.10.2016. godine kada je emitovana emisija Život priča’.

Kako se navodi, Tatjana je u više navrata odbila da se odazove na pozive upućene od strane Tužilaštva.

Poslednjim pozivom koji joj je uručen, saslušanje je bilo zakazano za 02.09.2020.gdine. Kako osumnjičena ni tog dana nije pristupila dat je nalog policiji da se raspiše potraga za tim licem, obzirom da izbegava da se odazove na pozive tužilaštva, dovodi do odugovlačenja postupka i nastupanja zastarelosti za dalje vođenje krivičnog postupka.

U saopštenju stoji da je tužilaštvo preduzelo sve potrebne zakonske radnje kako bi se obezbedilo prisustvo osumnjičene u predistražnom postupku.

 

(Glas javnosti/Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR