Glas Javnosti

TUŽBA ZA REM: Šta je sa dozvolom za petu frekvenciju?

Hronika
Autor: Glas javnosti

Televizija Nova S tužila je Regulatorno telo za elektronske medije (REM) Upravnom sudu zbog nedonošenja odluke po pitanju izdavanja dozvole za petu frekvenciju u zakonskom roku.

Kako navodi portal N1, u tužbi se navodi da je Nova S podnela prijavu na Javnom konkursu za dozvolu u skladu sa relevantnim odredbama Zakona o elektronskim medijima.

Ističe se da je odluka o raspisivanju Javnog konkursa doneta 29. jula ove godine, dok je tekst javnog konkursa objavljen nainternet stranici REM 9. avgusta, a u Službenom glasniku 12. avgusta i da je konkursom propisano da će REM odluku doneti najkasnije 30 dana od dana objavljivanja liste svih podnosilaca prijava koje su potpune i podnete u predviđenom roku.

Dodaje se da je lista podnosilaca doneta 31. oktobra i objavljena u Službenom glasniku 4. novembra od kada je i počelo da se računa rok od 30 dana, te da je rok istekao 4. decembra.

Navodi se i da je Nova S uputila urgenciju 7. decembra za postupanje i donošenje odluke po prijavi na Javni konkurs, a da je urgencija primljena 12. decembra.

U tužbi se konstatuje da su ispunjeni uslovi iz Zakona o upravnim sporovima koji se tiču ćutanja uprave, te da Nova S u skladu s tim zakonom predlaže Upravnom sudu da uvaži tužbu i odluči po zahtevu Nove S za izdavanje dozvole, odnosno da REM naloži da donese odluku u skladu sa Zakonom o elektronskim medijima, prenosi Fonet.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR