Glas Javnosti

TURBULENTNO NA SUĐENJU MARJANOVIĆU: Slučaj iz 2016. godine još nema epilog!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Suđenje, Zoranu Marjanoviću koji je optužen za ubistvo svoje supruge Jelene, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu. Nakon izjave stručnog savetnika odbrane, slučaj o ubistvu Marjanovićeve je dobio potpuno novo svetlo.

Saša Savić, telekomunikacioni veštak odbrane tvrdi da nije tačno da je Marjanović ugasio telefon na nasipu u trenutku kada se zločin dogodio, a kako je ranije isticao veštak Dragomir Vasiljević. 

Na današnjem pretresu raspravljalo se o mobilnom telefonu čiji je vlasnik Zoran Marjanović, osumljičeni za ubistvo. Konkretan predmet rasprave bilo je pitanje da li je Marjanovićev telefon bio isključen tog aprila 2016. godine na nasipu u Borči. 

"Zoran nije isključio telefon. Bilo gde da se isključi telefon, mreža ga ne vidi. Vidi ga kada se isključi, ali taj proces traje, prvo da se priključi na baznu stanicu jer telefon ne zna gde se nalazi, zatim da se uloguje, pa pristupa mreži“, objasnio je Savić.

 

Dakle, prema rečima Savića tvrdnje koje je izneo prethodni veštak, da je Marjanović neregularno isključio telefon, su netačne. 

"U neregularno isključenje telefona spada samo vađenje baterije, ali čak ni to u našem svetu. U tom slučaju, ako dođe do neregularnog gašenja, neće doći do zapisa, odnosno, registracije toga na signalizaciji mreže. U Marjanovićevom slučaju ni to nije moglo da se desi, tada je imao Samsung S6 na kom se ne vadi baterija“, objasnio je veštak.

Savić je istakao da ni Jelena i Zoran nisu isključivali telefone. 

"Pratio sam i Jelenin telefon kako se ponašao na nasipu i s obzirom na to da je ona brzo počela da trči. Kada je sišla sa nasipa, telefon je 8 minuta bio u izel modu (aktivnom). Tako bi i ostao narednih 120 minuta da ga Marjanović nije prekinuo pozivom posle tih 8 minuta,“ naglasio je veštak Savić.

 

Podsetimo, Marjanović je optužen za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Podsetimo, tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

 

Marjanović je negirao krivicu za ovo delo.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR