Glas Javnosti

TUGA U FEKETIĆU NAKON ŠTO SU SE DEČACI UTOPILI U KANALU: Selo ne pamti ovakvu tragediju, PORODICE NEUTEŠNE!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Dva dečaka iz Feketića od 14 i 16 godina utopila su se juče kad su hteli da se okupaju u kanalu Dunav Tisa Dunav. Celo selo zavijeno je u crno, a porodice dečaka neutešne.

- Niko se nije nadao da će im tuga obaviti dom iznenada. E.K. je bio osnovac, kao i njegov drug. Imao je više braće i sestara, mnogočlana su porodica. Bili su vredna i radna familija, nisu očekivali pomoć drugih, veoma su poštovani u selu - pričaju meštani.

Stric Bedžet K, jedva govori od bola, kaže da su dečaci išli zajedno u školu, družili se.

- Niko nije očekivao tako nešto, ne znamo još kada će biti sahrana.

Jedan od komšija navodi da je jedan od dečaka skočio u vodu i da se navodno zapleo u travu, a da je drug skočio za njim želeći da mu pomogne. Međutim, stradali su obojica.

Na drugoj strani sela je živeo nesrećno stradali drugi mališan, a njegova porodica sa istim bolom i tugom, ne može da govori. Zatvorili su se u kuću i čuje se samo jauk.

- U tom kanalu deca se kupaju celo leto, a ovog je kanal ponovo odneo dva mlada života. Dečaci nisu uspeli da se izbore sa dubinom većom od dva metra. To plivačima deluje bezopasno, ali deca nisu znala da plivaju - kažu meštani s druge strane sela.

Nažalost, ovo nije jedina tragedija u selu Feketić u kojoj su deca izgubila život.

- U oktobru je bila velika nesreća, poginulo je dvoje dece na putu, a eto za godinu dana u Feketiću je petoro dece izgubilo živote, što na putu a eto sad se utopiše ovo dvoje dečačića- kaže komšija stradalog E.K.

Više javno tužilaštvo u Subotici vodi istragu, a kako saznajemo sve okolnosti utapanja dva deteta znaće se nakon istraživanja svih detalja koji su doveli do nesreće.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR