Glas Javnosti

TUGA: SAHRANJENA BEBA U KURŠUMLIJI, čekaju se rezultati OBDUKCIJE

Hronika
Autor: Glas javnosti

Šestomesečna beba koja je preminula 28. januara danas je sahranjena na kuršumlijskom groblju, a rezultati obdukcije koja treba da rasvetli uzrok smrti biće poznati narednih dana.

O slučaju bebe kojoj je 28. januara konstatovana smrt u Hitnoj službi Doma zdravlja u Kuršumliji obaveštena je policija i nadležno Više tužilaštvo, koje je naložilo obdukciju.

Prema saznanjima portala Rešetka, beba je imala jaku respiratornu infekciju, povišenu telesnu temperaturu i povraćanje. Prema nezvaničnim podacima, već je bila mrtva kada su je roditelji doneli u Hitnu službu gde je pokušana reanimacija, ali nažalost, ništa nije pomoglo.

U Višem tužilaštvu u Prokuplju je potvrđeno da je dat nalog za obdukciju, te da je ona urađena tokom vikenda i čekaju se rezultati, koji će rasvetliti uzrok bebine smrti. Bebu su u Hitnu službu roditelji doneli oko 4.30 časova ujutro, a medicinsko osoblje je odmah obavestilo policiju.

Za sada niko ne iznosi detalje, ali se zna da je imala jaku respiratornu infekciju, odnosno povišenu temperaturu, da je povraćala i počela da se guši, barem su tako roditelji opisali njeno stanje.

– Čitava Kuršumlija je danima zatečena. Ovo je sve pogodilo, jer je reč o malešnoj bebi mladih roditelja. Zaista, svi smo toliko uznemireni, da niko ništa ne govori, kaže meštanin.

U Hitnoj službi tvrde da beba u trenutku kada su je doneli nije davala znakove života i da je urađena reanimacija, ali bez uspeha. Beba je danas sahranjena na kuršumlijskom groblju, a rezultati obdukcije biće poznati narednih dana.

Ovo je treća beba na teritoriji Topličkog okruga koja je preminula u poslednjem period, a ranija dva slučajeva zabeležena su u Prokuplju i Žitorađi, prenosi Rešetka.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR