Glas Javnosti

TU SAM! Ćazimova kratka poruka uz TAZE FOTKU: Oglasio se posle HAPŠENJA BRATA NARKO BOSA (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

"Tu sam!" Ovako glasi kratka poruka koju je Ćazim Osmani pre 13 sati napisao na svom Fejsbuk profilu na kojem ima 8.894 pratilaca!

On je posle dužeg vremena na Fejsbuku objavio novu fotku, kojom je izgleda hteo da razuveri sve "neverne Tome" da nije uhapšen! Na fotografiji se vidi da je umoran, nenaspavan i zabrinut posle hapšenja brata, ali da je slobodan. Ispod fotografije su se nizali brojni komentari u kojima su mu prijatelji davali podršku, navodeći: "Uvjek ćeš i biti tu! Brat, drug! I nikad niko kao ti!“, "Vala, bravo", "Pozdrav", "Šok"... 

Baškim Osmani (56) je uhapšen 15. februara u Poreču u akciji Evropola kojom je razbijena velika mreža za krijumčarenje kokaina. On je jedan deo novca krio u sefu u svojoj vili u Španiji, a nekoliko hiljada evra nađeno je u paketima za uloške. Prilikom pretresa njegove vile u Španiji, policiji je trebalo dosta vremena da otvori sef.


Facebook/Screenshot

- U njemu su pronašli manju  količinu novca, nakita i dokumenata, ali su u kupatilu našli svežnjeve od nekoliko hiljada evra sakrivene u paketu uložaka. U pretrazi su učestvovali i agenti američkog FBI. U luksuznom hotelu "Palazzo" u Poreču, policija je našla 56.000 evra, nekoliko kompjutera i mobilnih telefona, kao i dva pištolja - objavili su španski mediji, pozivajući se na policijske izvore, dok je jedan od branioca Baškima Osmanija izjavio da je pretres u hotelu trajao  do 18.30 sati.

BRAĆA OSMANI FINANSIRALI OVK I RUGOVU

Tri brata Osmani - Ćazim, Burim i Baškim su kosovski Albanaca, rođeni u Đakovici. Sredinom osamdesetih su se preselili u Hamburg. Do sada je pažnju medija privlačio uglavnom Baškimov brat Ćazim, o kojem se pisalo da je navodno bio u emotivnim vezama sa brojnim estradnim zvezdama.

Braća Burim i Baškim su uhapšena u operaciji Evropola pod nazivom “Crni orao”. Jedan je uhapšen u Marbelji, dok je u Hrvatskoj dolijao Baškim, koji je označen kao vođa kriminalne grupe koja se bavi prodajom droge i pranjem novca.

Braća Ćazim (nadimak Feliks) već godinama žive u Nemačkoj, odakle su poslove proširili na Španiju, Belgiju i Holandiju. Novac zarađen kriminalom navodno odavno ulažu u nekretnine i kockarnice, a u albanskim medijima predstavljeni su kao moćni biznismeni, koji su finansirali OVK i delatnost bivšeg predsednika Kosova Ibrahima Rugove. Osim finansiranja terorizma, braća se bave i švercom droge, ukazuju podaci Evropola.

 

Supruzi Baškima Osmanija su lisice na ruke stavljene u kući na Majorki. 19. februara. Mediji sa Majorke su preneli da je grupa, kojoj su pripadali Osmani i supruga, dopremala kokain velikim teretnim brodovima iz Južne Amerike.

- Droga je bila spakovana u kontejnere, a kada bi stigla u belgijske luke, transportovana je po Evropi privatnim avionima - navode mediji.

Hrvatski "Jutarnji list" je preneo izjavu Baškima Osmanija koju je navodno dao policiji posle hapšenja u Poreču.


Facebook/Screenshot

- Ja se već više od 30 godina bavim legalnim poslovima, imam kuću u Palma de Majorki, odakle sam i doputovao, 12. februara, preko Londona i Italije u Hrvatsku. Imao sam rezervisanu kartu za povratak u nedelju, 20. februara. Nemam ništa protiv da me predaju španskim vlastima, nemam nikakve veze sa onim za šta me terete - navodno je rekao Osmani prilikom hapšenja u hotelskoj sobi.

Podsetimo, grupa kojoj pripada Osmani uhapšena je u dosad neviđenoj akciji Evropola koja je izvedena u više evropskih zemalja.

- Organizaciji je zadat završni udarac istovremenim pretresima u Španiji, Nemačkoj, Holandiji, Italiji, Belgiji, Hrvatskoj i Velikoj Britaniji i učešćem 580 pripadnika policije - preneli su mediji.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR