Glas Javnosti

TRI TRAGEDIJE NA KUPALIŠTIMA U SRBIJI: Dva muškarca UTOPILA SE u razmaku od NEKOLIKO SATI, a za trećim koji je NESTAO U DUNAVU još uvek se TRAGA!

Hronika
Autor: Glas javnosti

U razmaku od samo nekoliko časova, na izletištima su nestali Užičanin Milun Ivanović, Dragan Mladenović (51) iz Prokuplja i Beograđanin Aleksa M. (56), za čijim se telom i dalje traga u Dunavu.

Iz Rastovničkog jezera kod Prokuplja spasioci su u ponedeljak oko 10 časova izvukli telo Dragana Mladenovića, koji je u nedelju po podne nestao u vodi, nakon što je ušao da se kupa. Telo je pronađeno na svega nekoliko metara od obale, baš tamo gde je, po rečima svedoka, ušao u vodu. Više javno tužilaštvo u Prokuplju naložilo je obdukciju, nakon koje će se znati tačan uzrok smrti.

Dragan je sa devojkom Violetom u nedelju bio na Rastovničkom jezeru, kao i mnogi drugi kupači i pecaroši. Ušao je u vodu, a Violeta je ostala u plićaku, pošto ne zna da pliva. Kada se okrenuo na leđa da pliva, odjednom je nestao u vodi. Okupljeni su pokušali da pronađu telo i izvuku ga, ali nisu u tome uspeli, pišu Novosti. 

 

Od nedelje uveče, kada mu se u klisuri Đetinje gubi trag, do ponedeljka oko 11 časova, kada je potraga okončana, živela je među Erama nada da će Milun Ivanović, ipak, biti pronađen živ. Nažalost, beživotno telo poznatog prirodnjaka i ribolovca iz Užica pronađeno je u viru ledene reke čiji je svaki metar poznavao. Zato se pretpostavlja da je nesrećnom čoveku tokom pecanja pozlilo, posle čega je usledio tragičan ishod.

Ivanović je u klisuri reke Đetinje otišao na pecanje, a poslednji put je viđen na Staparskoj banji oko 10 časova, šest kilometara uzvodno od grada. Kako se do večeri nikome nije javio, a njegov telefon bio je nedostupan, porodica je o nestanku obavestila policiju. Milunovi poznanici i prijatelji, policija, vatrogasci i medicinari započeli su potragu u večernjim časovima.

 

Bicikl poznatog prirodnjaka, užičkog ekološkog aktiviste i predsednika Udruženja ljubitelja banja, ubrzo je pronađen kod stare žalezničke stanice Stapari.

- Zna se da Milun odlično poznaje teren na kome mu se izgubio svaki trag, u klisuri Đetinje boravio je svakodnevno godinama unazad, brinući zajedno sa nekolicinom prijatelja o održavanju Staparske banje. Znajući koliko dobro poznaje teren, slutili smo da se nešto zaista loše dogodilo - govore Ivanovićevi poznanici, piše pomenuti portal. 

-Njegov život se okončao na mestu koje je najviše voleo i o čijem je očuvanju i zaštiti brinuo.

Rečna policija i ronioci i dalje intenzivno tragaju za Aleksom M., koji je nestao u nedelju, dok su njegove lične stvari pronađene na obali zemunskog kupališta Lido.

 

Kako se nezvanično saznaje, nestali muškarac je na reci Dunav bio sa prijateljima, a njegov nestanak prijavio je brat.

Sumnja se da se Beograđanin Aleksa M. utopio, a njegove komšije iz naselja Medaković kažu da je sa prijateljima dugo sedeo ispred prodavnice i pio alkohol.

- Čuo sam da su, oko devet sati uveče, Aleksa i još trojica njegovih drugara, seli u auto i rekli da idu na Lido, da se kupaju. Nažalost, kako se priča, Aleksa je ušao u vodu i, više se nije pojavio.

O svemu je odmah obaveštena rečna policija, koja uporno pretražuje reku, ali do sada, telo nije pronađeno.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR