Glas Javnosti

TRI GODINE ROBIJE ZA GAŽENJE NA PETLOVOM BRDU: Pijan preticao autobus pa zgazio sedamanestogodišnjaka na pešačkom

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Višem sudu danas je na 3 godine zatvora osuđen Aleksandar Milikić koji je kombijem krajem juna priošle na pešačkom prelazu na Petlovom brdu usmrtio Pavla Stankovića (17).

 Aleksandru Milikiću određena je zabrana vožnje od 4 godine, nakon što izdrži kaznu zatvora.

Kako se navodi sud je uzeo u obzir da se on iskreno kaje, ali je kaznu odmeravao i s obzirom da je vozio pod dejstvom alkohola, da je preticao autobus i da je Stankovića udario na pešačkom prelazu, pišu Novosti.

Milikić je krajem januara u sudnici ispričao da je tog dana radio od 7 ujutru i da je u 17.30 došao kući. Bio je umoran i gladan, jer ceo dan ništa nije jeo, a u frižideru nije bilo hrane, pa je poručio preko aplikacije na telefonu.

- Tada sam popio dva piva, i kad mi je stiglo obaveštenje da jelo mogu da mi isporuče tek za sat i po odlučio sam da kombijem odem do najbližeg fast fuda, jer je napolju pljuštala kiša. Inače kombi nikada ne koristim privatno, jer gazda to nije dozvoljavao.

Loša rasveta nije jaka kiša

Pri povratku kući, video sam da gradski autobus ispred mene odjednom usporava i misleći da staje na stanici, po inerciji sam krenuo da ga obilazim. Od njega nisam odmah video pešaka, a i bila je slaba vidljivost, jer rasveta nije jaka i pljuštala je kiša.

Kad sam ga opazio cimnuo sam volan, ali sam ga nažalost udario. Izgubio sam kontrolu, pa udario i u parkirano vozilo - kazao je Milikić, a prenosi Telegraf.

Optuženi kaže da je tad izašao iz kombija i uhvatio se za glavu:

- Bio sam u šoku i vikao sam da zovu policiju i hitnu. Pušio sam cigarete jednu za drugim i čekao da dođu. Ovo mi nije nikakvo opravdanje, mnogo mi je teško, ne prođe dan, a da se ne setim, ali samo pričam šta se desilo.

Majka, sestra i ujak su više puta pokušavali da izjave saučešće njegovoj porodici, ali su oni to odbijali i ja ih razumem - izjavio je optuženi.

Na pitanja sudije Milikić je rekao da ne osporava da je imao 1,17 promila alkohola u krvi, da je vozio 70 kilometara na čas, a bilo je dozvoljeno 50 i da zna da to nije dozvoljeno.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR