Glas Javnosti

Treći dan traje potraga za nestalim mladićem kod Štrpca

Hronika
Autor: Glas javnosti

Već tri dana traje potraga za nestalim mladićem Goranom Kocićem iz Donje Bitinje, kod Štrpca, potvrdio je za Tanjug direktor za vanredne situacije u toj opštini Siniša Budurić.

U potragu su uključeni pripadnici tzv. Kosovske policije i Kosovskih bezbednosnih snaga, vatrogasne i šumarske jedinice, Gorska služba za spasavanje, članovi planinarskog kluba "Uspon" iz Štrpca, predstavnici lokale samouprave i meštani opštine Štrpce.

Pretpostavlja se da je mladić nestao u brdsko-planinskom predelu u blizini svog sela kada je išao da sakuplja lekovito bilje. Kako navode iz porodice on je često išao da sakuplja jagorčevinu a tog jutra krenuo je sam oko 8.00 časova. 


"Išao je da bere i ranije, i sam i sa mojom decom i uvek se vraćao na vreme. Pre dva dana je bio sa bratom. Bio je za ličnu kartu pa je oko 12h otišo u berbu, vratio se, nabrao je pola džaka i sutradan brat mu je reko nemoj da ideš Gorane, ja ću da idem za Niš ti nemoj da ideš, možda će i kiša da pada. Nije poslušao, mislio je da nabere da proda."

Direktor javnih službi u opštini Štrpce Siniša Budurić kaže da je potraga u toku.

"Već tri dana neprekidno se traga za njim. U akciji su uključeni policija, lokalna samouprava, vatrogasna jedinica opštine Štrpce, šumarska jedinica opštine Štrpce, predstavnici udruženja Planinski uspon Štrpce, Gorska služba spasavanja, predstavnici sektora za vanredne situacije, KBS, kao i mnogobrojni građani koji su se dobrovoljno prijavili za pretragu terena. Pretražen je teren oko njegove kuće, sektor Gornje Bitinje, Sušića, Berevca a sad pretražujemo donji teren prema Koštanjevu", ističe Budurić.


G.K. je u petak, oko 8.00 časova sam krenuo u berbu jagorčevine iznad sela i od tada mu se gubi svaki trag. Na sebi je imao plavu jaknu, plave pantalone, žute čizme i nosio je beli džak i kišobran.

Glas javnosti/R03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR