Glas Javnosti

TRAGEDIJA POTRESLA KRUŠEVAC: Dečak preminuo od kovida nije bio prijavljen u školi da je zaražen

Hronika
Autor: Glas javnosti

Srbiju, posebno Kruševac, potresla je vest da je učenik Hemijsko-tehnološke škole iz Kruševca preminuo je u utorak. Prema tvrdnjama Zavoda za javno zdravlje u Kruševcu, dečak je bio pozitivan na kovid.

Rađen mu je PCR test, i 16. oktobra je dobio pozitivan rezultat.

Kako se saznaje, dečak je bio u samoizolaciji, a takože je i njegov otac bio pozitivan na kovid.

Verica Agatonović Malinović, direktorka škole koju je pohađao tinejdžer, potvrdila je tragičnu vest za Telegraf.rs. Ona je navela da još nije utvrđeno da li je dečak imao korona virus, te da oni još nemaju zvanične podatke o tome.

- Mi od roditelja dobijamo informacije da li su deca pozitivna ili nisu. Njegov razredni starešina me je obavestio o tome da je dečak u kućnoj izolaciji jer mu je otac pozitivan. Učenik se izolovao 12. oktobra i od tada se njegovi roditelji nisu nikome javljali - priča ona. 

Kako kaže, razredni starešina dobio je informaciju od drugih roditelja i učenika da je preminuli đak pozitivan.

- Nama nije prijavljeno da je taj učenik bio zaražen. Inače, njegovi roditelji nisu nikada prijavili da on ima neku bolest. Nemam informaciju da je dečak bio bolestan. Roditelji su, inače, dužni da to prijave - ističe direktorka.

Preminuli đak, kaže naša sagovornica, znatno je popravio svoju uspeh u školi ove godine u odnosu na prethodnu, zbog čega je direktora bila ponosna na njega.

- Baš sam pre neki dan pitala razrednog za njega. Rekao mi je: "Direktorka, da ne poverujete, on je sad odličan" - priča Agatonović Malinović.

Dodaje da će u toku dana održati Odeljensko veće na kojem će biti odlučeno koje će korake škola dalje preduzimati.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR