Glas Javnosti

TRAGEDIJA ILI ZLOČIN: Majka se porodila u poljskom veceu ili je beba BAČENA naknadno? Muž tvrdi 'Krupna je, NIJE ZNALA da je TRUDNA'

Hronika
Autor: Glas javnosti

Ovih dana novinske strane su preplavljene vestima kako majke rađaju deu i potom ih bace, kao da nije živo biće, pa i da ih ne žele, zašto tako radikalna rešenja. U nizu istih priča, pojavila se jedna koja možda nije baš takva, a na policiji je da utvrdi istinu.

Mlada žena Danijela B. (28) porodila se u ponedeljak kod kuće u Mokrinu kod Kikinde, ali je tek rođeni dečak pronađen u poljskom toaletu. To su primetili članovi porodice i pozvali Hitnu službu pa su vrlo brzo majka i novorođenče kolima saniteta stigli u Opštu bolnicu u Kikindi.

Beba i majka pronađene u lošem stanju

Novorođenče je zbog povreda prebačeno u Klinički centar Vojvodine u Novi Sad, a majka je zadržana u kikindskoj bolnici.

- Majka i beba su kolima Hitne službe stigli u našu bolnicu, verovatno, vrlo brzo nakon porođaja, jer je majka još imala posteljicu u sebi. Zbog ugroženosti zdravlja bebe u našu bolnicu došlo je vozilo iz Kliničkog centra Vojvodine iz Novog Sada i sa ekipom neonatologa novorođenče je u inkubatoru prebačeno na dalje zbrinjavanje i lečenje - rečeno je  u Opštoj bolnici u Kikindi.

U Policijskoj upravi u Kikindi potvrdili su da im je prijavljen događaj u Mokrinu, da je njihova ekipa izašla na teren radi uviđaja i da se utvrđuju sve okolnosti događaja. O svemu je obavešteno i Osnovno javno tužilaštvo koje vodi istragu. Novorođenče je zbog povreda prebačeno u Klinički centar Vojvodine u Novi Sad, a majka je zadržana u kikindskoj bolnici.

"Prvi rezultati istrage ukazuju da je žena nakon porođaja svoje novorođenče ubacila u poljski toalet", pišu mediji.

Novorođenče je hospitalizovano u KC Vojvodina i životno je ugroženo.

Muž očajan: Nije znala da je trudna

Dan nakon što se Danijela iz Mokrina porodila u poljskom WC-u i tamo navodno bacila bebu, njen suprug i otac deteta ispričao je svoju verziju događaja. Prema rečima Nenada Baukova (38), njegova supruga nije ni znala da je trudna, jer je krupna žena i dete je "nosila visoko".

- Danijela nije bacila naše dete u poljski toalet, ona se tamo porodila - tvrdi Baukov.

On kaže da se umoran vratio s posla iz treće smene, te da su ga iz sna probulili jauci njegove tašte.

- Sve se desilo oko 9 ujutru, vikala je da je dete upalo u poljski toalet i da se tamo Danijela porodila. Detetu je puka pupčana vrpca, jer je moja supruga držala bebu za nju pokušavajući da je izvuče iz toaleta. Uspeo sam da izvučem dete i odmah smo pozvali Hitnu pomoć - rekao je.

Poznato stanje bebe nakon zbrinjavanja 

Kako je izjavila upravnica Klinike za pedijatriju prof. dr Vesna Stojanović, novorođenče nema teške telesne povrede.

- Beba nije životno ugrožena, trenutno je u stabilnom stanju, nema teške telesne povrede i sada se nalazi na terapiji i oporavku. Novorođenče je kod nas stiglo pothlađeno, a sada je dobro. Inače, reč je o krupnoj bebi težine oko 4,8 kilograma - izjavila je.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR