Glas Javnosti

TRAG KOJI JE UNEO SUMNJU U ZLOČIN U GOLUPCU: Ubica starice nije odneo dragocenu stvar sa sobom

Hronika
Autor: Glas javnosti

Dragoslavka Spasojević (72) osumnjičena da je ubila prvu komšinicu Dragicu Mihajlović (77) saslušana je u VIšem tužilaštvu u Požarevcu i ona je negirala krivicu.

VIše tužilaštvo zatražilo je pritvor za osumnijčenu Dragoslavku.

Dragica Mihajlović pronađena je mrtva u svojoj kući u mestu Kudreš kraj Golupca 13. decembra. Iako je sve izgledalo kao prirodna smrt, pogotovo jer je u pitanju bila straija osoba koja je imala zdravstvenih problema, naložena je obdukcija, jer je živela sama.

Rezultati obdukcije pokazali su da je u pitanju zločin i da je smrt nastupila nasilno. Nesrećnoj ženi su bile polomljene grlena i podglena kost, a takođe i jedno rebro. To je ukazivalo da je počilac sedeo na ženi kako bi je onemogućio da pruži otpor i zadavio je.

Na vratima kuće nije bilo tragova obijanja, pa se pretpostavlja da su bila otključana ili je napadač imao ključ. Onda je usledio šok za stanovnike ovog malenog mesta kraj Golupca. Uhapšena je njena prva komšinica i bliska rođaka Dragoslava Spasojević.

Mediji navode da je jedan od ključnih dokaza bio to što su nađeni tragovi kože ispod noktiju žrtve koja se očajnički branila, a da je DNK analiza pokazala da tragovi pripadaju Dragoslavki. Kao motiv se prvo posumnjalo da je u pitanju koristoljublje.

Ipak, kako se nezvanično saznaje, policija je pronašla zlatni prsten i zlatni lančić, kao i 16.000 dinara koje ubica nije poneo sa sobom, tako da je i motiv doveden u pitanje.

Postoji i verzija da je Dragoslava ubila Dragicu, koja je bila devizni penzioner zbog nekog duga, piše Nova.

Inače, osumnjičena je iz imućne porodice, sin joj je privatnik koji radi u Beogradu, a ćerka radi u inostranstvu.

Telo žene je navodno pronađeno pored postelje, a poslednji ju je video jedan meštanin koji raznosi hleb starijim osobama po selu. Prema pričama žitelja Kudreša, Dragoslavka je brinula o Dragici koja se teško kretala posle operacije kuka, a imala je i drugih zdravstvenih problema. Navodno je žrtva nameravala da ode kod drugarice, koja je takođe udovica u Golubac, a zamolila je Dragoslavu i još jednu komšinicu da joj obilaze dvorište i kuću. Kada su je Dragoslava i ta druga komšinica zvale, Dragica se nije javljala, a ustanovile su i da nije otišla u Golubac što je bio znak za uzbunu.

Najcrnje slutnje su se obistinile, kada je policajci došli na lice mesta zatekli su Dragicu Mihajlović mrtvu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR