Glas Javnosti

TEŽAK SUDAR NA OBILAZNICI KOD RESNIKA: Šleperi smrskani, troje povređeno, jedan u teškom stanju (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Na obilaznici oko Beograda došlo je do sudara teških kamiona. Prema nezvaničnim informacijama, povređene su tri osobe.

Do sudara je došlo jutros oko 6 sati u blizini kružnog toka u Resniku.

Na licu mesta su ekipe Hitne pomoći, saobraćajne policije i vatrogasaca koji su sekli lim da izvuku povređene.

Teško povređeni primljen je u centar za Hitnu pomoć VMA, a dvoje u Urgentni centar.

"Primljen je pacijent povređen u sudaru dva kamiona. On je u teškom stanju, radi se o politraumi sa povredama glave i insuficijentnim disanjem, tako da je u toku dijagnostika. On se nalazi u hirurško-intenzivnoj nezi", kaže doktor Goran Pavlićević, glavni dežurni hirurg VMA.



Strašan opis očevica nesreće


Jedan od očevidaca nesreće koji je prišao da pomogne objavio je na Instagram stranici Serbialive_beograd_rezerva da je prizor bio strašan i mučan jer ga je jedan od povređenih molio da mu pomogne pošto mu se volan zabio u stomak. Na lice mesta došle su sve hitne službe.

Teško povređena i devojka u Kumodražu

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u 5.10 sati u beogradskom naselju Resnik, kod tunela Straževica, teško su povređene tri osobe. Kako je agenciji Beta rečeno u službi Hitne pomoći, tamo su poslate tri ekipe sa tri vozila, koje se još nisu vratile sa terena.



"Imamo potvrdu dve teške traume, a očekujemo da će biti još jedna teška trauma", potvrđeno je u Hitnoj pomoći.

Tokom noći dogodila se još jedna saobraćajna nesreća sa teškim posledicama, u kojoj je kao pešak teže povređena devojka (22), u Kumodražu na okretnici autobusa 25. Hitna pomoć je tokom noći primila ukupno 84 poziva građana, od kojih je 16 bilo na javnom mestu.

Mestimično vlažni kolovozi, ujutru moguća poledica

Vozače danas očekuju mestimično vlažni kolovozi zbog povremeno slabe kiše u nižim ili susnežice i snega u višim predelima, a poziva se na oprez i zbog moguće poledice jer su temeparture u jutarnjim časovima ispod nule, saopštio je Auto-moto savez Srbije.



Preporučuje se pažljivija vožnja na magistrali koja vodi pored Dunava ka Golupcu i Кladovu, pored Ibra, Drine i Morave i podseća da treba dodatno usporiti na ulazu i izlazu iz tunela. Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice, Užica, Valjeva.

Zabrane za šleper i kamione sa prikolicom su na snazi na putevima kod Divčibara, Debelog brda, Valjeva, Jošaničke Banje, Kopaonika, Goča.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja vozila. Nema zadržavanja na putničkim terminalima graničnih prelaza. Na teretnim terminalima graničnih prelaza kamioni se na izlazu zadržavaju na prelazu Horgoš tri sata, na Kelebiji tri sata, Batrovcima pet sati, Šidu šest sati i na Bogojevu tri sata.

Glas javnosti/RTS

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR