Glas Javnosti

TEŠKO STANJE U KOSJERIĆU: Više od 4.000 ljudi i dalje bez vode

Hronika
Autor: Glas javnosti

Meštani nevremenom pogođenih područja još uvek trpe posledice elementarne nepogode. Vanredna situacija proglašena je na delovima teritorije opština Ivanjica, Kosjerić, Lučani i Požega.

Nakon što je nevreme zamutilo izvorište u Despotovici kod Kosjerića, već nekoliko dana preko 4.000 meštana je bez pijaće vode. Za snabdevanje vodom za piće građanima je na raspolaganju autocisterna koja se kreće po utvrđenom rasporedu lokacija.


- Vodu svakodnevno uzorkuje Zavod za javno zdravlje iz Užica i sve dok ne budu utvrdili da je voda hemijski i bakteriološki ispravna, cisterna sa vodom koju smo obezbedili iz Arilja biće na raspolaganju građanima. Do tada voda iz slavina za 4.500 korisnika je tehnička. Mi vršimo svakodnevno ispiranje mreže, ali je neophodno da padavine stanu, kako bi došlo do potpune stabilizacije”, rekao je predsednik opštine Kosjerić Žarko Đokić.


Sa predsavnicima ugroženih loklanih samouprava razgovarili su i ministar saobraćaja i građevinarstva Goran Vesić i minstarka poljoprivrede Jelena Tanasković, naglašavajući da će država pomoći u saniraju nastalih šteta.

- Dogovorili smo se da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrkture pomogne u rekonstukciji lokalnih puteva, kao i mostova u Požegi. Izdvojićemo oko milion evra, i to će biti urađeno u narednom periodu, istakao je Vesić prilikom posete Ivanjici.

Glas javnosti/T02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR