Glas Javnosti

TAJNI KANALI VELJE NEVOLJE: Evo zašto je od 'VIKENDICE SMRTI' do strelišta Belivik mogao da dođe neopaženo

Hronika
Autor: Glas javnosti

Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja plovio je Dunavom između baza u Ritopeku i Banatskom Brestovcu, do kojih se lako moće doči čamcem.

Vikendica u Ritopeku u kojoj je, kako se sumnja, Valja Nevolja sa svojim saradnicima ubio najmanje tri osobe i strelište na kojem je vežbao pucanje u Banatskom Brestovcu razdvaja samo Dunav.

Kako bi neprimetno, izbegao policiju tokom obilaska svoje baze, kako se sumnja, on je koristio rečni put.

Kuća u Ritopeku odnosno vikndica strave, kako su je mediji nazvali od reke je udaljena oko četiri kilometara, za šta je Belivuku bilo potrebno nekolimo minuta kolima jer ulica u kojoj se kuća nalazi izbija direktno na Dunav.

Odatle je vođa kriminalne grupe  čamcem mogao je brzo da pređe do leve obale gde je, kako sumnja, imao strelište, ali i gde su živeli brojni pripadnici njegovog klana, piše Blic.

Na ovaj način Belivuk je izbegavao zaustavljanje policije, saobraćajne gužve, ali i štedeo vreme sebi, jer da je išao normalnim putem trebalo bi mu sat i po vremana, Ovako, za 15 minuta bio u jednoj od svojih baza.

Leva obala bila je važnija lokacija Velje Nevolje, kojeg su meštani kako Banatskog Brestovca, tako i svih okolnih mesta poput Ivanova, Starčeva, ali i Pančeva, viđali često, a mnogi mladići iz ovih mesta postali su članovi navijačke grupe "Principi", navodi Mondo..

Veljko Belivuk i njegova grupa optuženi su za ubistva Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića i Zdravka Radojevića, a nedavno je potvrđena i zvanična četvrta žrtva. Na "crnom spisku" potencijalnih žrtava ove kriminalne grupe nalazi još mnogo imena.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR