Glas Javnosti

TAJNE PROSTORIJE MUP ZA PAPIĆA I HRKALOVIĆEVU: Advokat tvrdi 'Sve je rađeno po nalogu Nebojše Stefanovića'!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

U zgradi SIV 1, prema najnovijim saznanjima medija, bila je kancelarija za prisluškivanje predsednika države Srbije, Aleksandra Vučića.

Navodno, pristup su imali samo ljudi od poverenja bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović i nekadašnjeg zamenika načelnika SBPOK, Gorana Papića.

-Glavna operativna kancelarija za tajni rad - nezakonito prisluškivanje predsednika države i članova njegove porodice, nalazila se u u okviru zgrade SIV 1. Ulaz u tu kancelariju bio je dozvoljen samo ekipi okupljenoj oko Dijane Hrkalović i Gorana Papića. Tu, uostalom, sve i da je neko drugi hteo, nije mogao da uđe, jer je za ulazak u tu prostoriju bila potrebna posebna ključ-kartica, koji je dodeljen samo odabranim ljudima - kaže izvor Kurira iz MUP.

Prema njegovim rečima, Hrkalovićeva i Papić su oko sebe okupili ljude u koje imaju poverenja.

-Mere (nezakonito prisluškivanje) vodio je Darko Luković, šef Odseka za borbu protiv korupcije pri Odeljenju za organizovani privredni kriminal u SBPOK, a koji je u avgustu prošle godine smenjen. Nijedna mera nije mogla da bude uspostavljena, a da nije prošla njegovu selekciju i/ili odobrenje - dodaje.

Takođe, izvor Kurira navodi i da su Hrkalovićeva, Papić i Luković sedeli mahom u toj kancelariji tokom radnog vremena.

Isto tako, Miroslav Bjegović, profesor bezbednosnih nauka, kaže da bi pojedincima iz ove afere (nezakonito prisluškivanje predsednika države) trebalo ponuditi status svedoka-saradnika kako bi nadležni došli do čelnih ljudi.

S tim u vezi, možda jednog takvog već imaju.                                                                                           

Advokat Branislav Tapušković, izjavio je da je njegov branjenik, bivši zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Goran Papić, sve radio po nalogu tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

On je naveo i da je nemoguće da niko od nadređenih Papiću nije znao ništa pre ovoga.

Mediji su navodili i da je Papić regrutovao i ubacivao u policiju navijače, koji su bili direktno njemu podređeni, stvarajući na taj način parapoliciju, te se i ovi navodi proveravaju.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR