Glas Javnosti

TAJNA kačketa: Evo zbog čega je Belivuk nosio specijalnu KAPU na glavi od koje se nije odvajao

Hronika
Autor: Glas javnosti / objektiv

On dodaje da je malo fotografija vođe kriminalne grupe pre hapšenja na kojima nema crni kačket na glavi

Veljko Belivuk, koji je uhapšen u velikoj akciji u februaru 2021. godine, dok policija nije došla po njega i stavila mu lisice na ruke, uvek je na glavi nosio kačket, a izvor otkriva da zapravo nije reč o običnoj, već zaštitnoj kapi.

Prema njegovim rečima, ova vrsta kačketa prodaje se u specijalizovanim radnjama i zbog ojačanja koja ima iznutra štiti glavu od iznenadnih udaraca.

– Belivuk je stalno nosio na glavi kačket, a zapravo je reč o šlem-kapi koja služi za zaštitu glave od udaraca, jer iako spolja izgleda kao obična kapa, iznutra je obložena školjkom od jake plastike i jastučićima. Praktično, kao da na glavi nosi kacigu koja izgleda kao klasični kačket i na prvi pogled, odnosno za onog ko ne zna, ne odaje utisak bilo kakve zaštite – objašnjava sagovornik.

Nosio i običan

On dodaje da je malo fotografija vođe kriminalne grupe pre hapšenja na kojima nema crni kačket na glavi.

– Na nekim fotografijama je to običan kačket. Moguće je da je, kada je fotografisan na mestima na kojima je znao da mu ne preti opasnost, zaštitni menjao običnim kačketom kako bi održao imidž nekoga ko ga stalno nosi, a ne iz straha za sopstvenu bezbednost – dodaje sagovornik.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR