Glas Javnosti

SVI MUTNI POSLOVI SRSKOG KAFEDŽIJE: KRIJUMČARIO kola, ŠVERCOVAO KOKAIN, a preko njega je otkrivena i NAJVEĆA KORUPCIONAŠKA AFERA 'INDEKS'

Hronika
Autor: Glas javnosti

Srpski kafedžija Predrag Barnić, koji je uhapšen u Beču pre nekoliko dana tokom primopredaje kokaina, bio je i deo grupe koja je optužena za krijumčarenje skupocenih automobila. Takođe, njega povezuju i sa skandalom koji se tiče prodaje ispita i diploma na Pravnom fakultetu u Kragujevcu.

Preko te grupe otkriven je najveći korupcionaški skandal u istoriji domaćeg visokog školstva, poznat kao afera “Indeks”.

Prodaja ispita i diploma na Pravnom faultetu u Kragujevcu trajala je od 1997, a otkrivena je, sticajem okolnosti, 2008, i to preko grupe krijumčara vozila iz inostranstva, u kojoj je bio i Predrag Barnić, piše "24 sedam".

 

Kako navodi taj portal smederevska policija je 2008. pokrenula istragu za šverc automobila protiv 21 osobe, od koje je svako imao svoju ulogu u sačinjavanju falsifikovane dokumentacije na osnovu koje je protivpravno registrovan veći broj skupih inostranih automobila.

Kada je policijski inspektor iz Velike Plane otkrio nelegalne poslove jednog od osumnjičenih, ovaj mu je ponudio “da završi Pravni fakultet” ako odustane od prijave.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR