Glas Javnosti

SVE SAM RADILA PO NALOGU NEBOJŠE STEFANOVIĆA! Dijana Hrkalović iznela detaljnu odbranu, sledi suočenje sa ministrom? (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Dijana Hrkalović u nastavku suđenja iznela je detaljnu odbranu po svim navodima iz optužnice i tom prilikom je negirala krivično delo trgovina uticajem za koje se tereti.

"U vezi prve tačke optužnog predloga, predmetni izveštaj je kasnio jer je takav bio nalog tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića. Kao najpre sekretar UKP-a, a potom i kasnije, obaveštena sam od strane nekog, najverovatnije nekog iz odeljenja koje se bavilo time, da se u prepiskama pominje Stefanović, neki tužioci i visoki pripadnici policije. Tadašnji nalog bio je da uvek kada se pominje Stefanović, ili neka bezbednosno interesantna pojava i osoba, obavesti se direktno on. Ja sam ga obavestila o tome i pomenute izveštaje dostavila u papirnoj formi, u koverti. Potom mi je rečeno da pozovem Dejana Milenkovića i da mu kažem da se sačeka sa slanjem tih izveštaja tužiocu", rekla je Hrkalović.

Dodaje da je nakon toga bilo nekoliko urgencija višeg javnog tužioca Nataše Krivokapić povodom tih izveštaja.


"Poslednja urgancija bila je jula 2017. kada mi je ministar na drzak način rekao - Prensi Milenkoviću da joj kaže, da ako ima neki problem sa tim predmetom, nek se obrati direktno ministru. Sledećih osam meseci nije stigla nijedna urgencija", rekla je Hrkalovićeva. Dodala je da je prva sledeća urgencija stigla od Višeg suda u Beogradu, da pomenuti predmeti i izveštaji mogu da se dostave tužiocu.

Hrkalović je istakla i da nije jasno šta znači da je ona obezbedila bolji procesni položaj bilo kome, s obzirom na to da je sud cenio dokaze. Što se tiče kamera, rekla je da apsolutno ništa ne zna o tome, te je istakla da "ako ćemo da raspravljamo o tome da li nedostaju neki snimci sa kamera, trebalo bi pozvati Tomislava Radovanovića i Vladimira Rebića koji su potpisnici izveštaja".


Foto: FoNet

Što se tiče druge tačke optužnice, informisana je od Milenkovića da se pominje od strane dva lica pod obradom.

"Reč je o privatnim, intimnim stvarima. Nisma naložila da se bilo koji deo izdvoji, već je ceo materijal otišao tužiocu", rekla je i dodala, više kao kroz šalu, da bi tužioca pozvala kao svedoka.


"Što se tiče treće tačke optužnog predloga, nisam Darka Eleza, niti bilo kog drugog, stavljala pod mere, to radi sud, a ne ja. Nije mi jasno za koje me radnje tužilac tereti, a takođe ni zašto koristi termin "fiktivna obrada". Kada je lice na obradi, to znači da ili jeste na obradi ili nije".

Vladimir Đukanović, advokat Dijane Hrkalović zatražio je na početku suđenja da, ukoliko sudsko veće pristane da pozove Nebojšu Stefanovića kao svedoka, da se on i Dijana Hrkalović suoče.


Foto: FoNet

Na početku suđenja, advokat Dijane Hrkalović, funkcioner SNS Vladimir Đukanović, predložio je sudu da kao svedoke pozove bivšeg ministra policije Nebojšu Stefanovića, bivšu višu javnu tužiteljku Natašu Krivokapić i bivšeg direktora policije Vladimira Rebića.

Vladimir Đukanović danas je pred Specijalnim sudom izjavio da smatra da se protiv Dijane Hrkalović vodi politički proces i osporio je sve navode optužnice koji nju terete, tvrdeći da za njih ne postoji nijedan dokaz. Izjavio je još i da smatra da je se protiv Hrkalovićeve vodi politički proces, kako bi se drugi zaštitili.

Na prethodnom ročištu Hrkalovićeva je rekla da ne priznaje nijedno krivično delo, te potvrdila da će izneti odbranu tokom postupka, piše Nova.rs.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR