Glas Javnosti

SVE ZAPISANO U NJENOM DNEVNIKU: Novosadski doktor pokušao da obljubi devojčicu (12)

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Višem sudu u Novom Sadu danas je, bez prisustva javnosti, održan glavni pretres na ponovljenom suđenju penzionisanom novosadskom doktoru Š. T. (67), koji je u prethodnom postupku bio osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja obljube dvanaestogodišnje devojčice iz Novog Sada.

Sledeće ročište zakazano je za 30. maj.

Suđenje tom doktoru sudske medicine je ponovljeno jer je Apelacioni sud ukinuo provostepenu presudu i naložio da devojčica bude saslušana. Ona je, kao posebno osetljivi svedok, izjavu dala iz posebne prostorije u sudu, skrin-sobe.


Devojčica je i ranije davala iskaze, u Centru za socijalni rad, tokom istrage i prilikom veštačenja.

Š. T. je u junu 2021. godine u novosadskom Višem sudu bio oglašen krivim pa je prvestepenom presudom tada osuđen na sedam godina zatvora jer je, kako je navedeno u obrazloženju, u periodu od marta 2018. do februara 2020. godine, "prema maloletnoj oštećenoj, rođenoj 2008. godine, počinio produženo krivično delo pokušaj obljube sa detetom".


Prilikom izricanje presude, sudija Ivana Josifović je u obrazloženju navela da je sud prihvatio iskaz maloletne oštećene, koji je dala kada je saslušana kao posebno osetljivi svedok u istrazi u posebnoj prostoriji suda. Sudija Josifović je rekla da je to svedočenje bilo jasno, detaljno, iskreno i u skladu sa materijalnim dokazima, u vidu dnevnika koji je devojčica vodila i čijim pronalaskom u školi je krivični postupak i otpočeo, pišu Novosti.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR