Glas Javnosti

Supružnici iz pakla osuđeni na 11 godina zatvora: Doktora držali kao roba

Hronika
Autor: Glas javnosti

Po 11 godina robije dobili su niški robovlasnici

Nislijama Nebojši Nikolov (46) i njegovoj nevenčanoj suprugi Dragani Petrović (32) potvrđene su kazne od po po 11 godina zatvora jer su dve godine u robovlasništvu držali kao roba kardiologa J.G. (66).

- Apelacioni sud odbio je kao neosnovane žalbe Višeg javnog tužioca i branilaca i potvrdio presudu Višeg suda kojom su osuđeni na po 11 godina zatvora zbog trgovine ljudima - saopštio je danas sud.

Prvostepena presuda doneta je prošle godine u novembru.
Sudija Mirko Drašković je u obrazloženju prvostepene presude naveo je niz rečenica koje su upućene doktoru od 2019. godine do obelodanjivanja ovog slučaja kao što su: kuče jedno uđi u kola, dići ćemo ti porodicu u vazduh i slično.

 

Na izricanju ove presude je rečeno da su snimci njihovih telefonskih razgovora, svedočenja doktorove supruge Vesne i drugo, dokazali da su J.G. ovo dvoje držali kao roba od koga su uzimali novac, nagovarali ga da se pozajmljuje, a sve kako bi od njega pridobili novčanu korist.

Nikolov pa i sama odbrana su ranije insistirali da se pred sudom pojavi i sam J.G. kako bi dao izjavu, ali to se zbog njegovog duševnog stanja nije dogodilo.

Poznato je da je J.G. prema Nikolovu bio vrlo blagonaklon, da se brinuo za njegovo zdravstveno stanje. Nikolov je navodno dok je J.G. radio u Kliničkom centru u Nišu bio čest gost u doktorovoj ordinaciji.
Po klinici su se pojavila tada razna govorkanja. Rečeno je da je J.G. po odlasku u penziju napustio svoj dom, suprugu, dve kćeri, da je spavao u kolima ispred stana gde živi bračni par, da je bio odrpan, neokupan i slično. Kada bi se vratio kući, spavao je u odelu kako bi što pre stigao da ode kod bračnog para ukoliko ga pozovu. U nekim trenucima spomenuto je da je J.G. Nikolova gledao kao svog sina, ali to svakako nije razlog da se na taj način ponaša prema njemu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR