Glas Javnosti

SUPRUGA VOĐE 'KAVČANA' IPAK NEĆE ODGOVARTI ZA LAŽNE OPTUŽBE: Tamara Zvicer bez pokrića uperila prstom u Jovana Vukotića!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Iako je državno tužilaštvo Crne Gore pokrenulo istragu protiv Tamare Zvicer, supruge Radoja Zvicera, navodnog vođe kavačkog klana, zbog sumnje da je lažno optužila vođu "škaljaraca" Kotoranka neće odgovarati za ovo krivično delo jer je došlo do zastarevanja tog slučaja.

Od momenta kada je krivično delo izvršeno prošle su četiri godine, pa tužilaštvo neće moći da je procesuira. Zvicer je, kako je utvrđeno, lažno prijavila da je Jovan Jovica Vukotić pokušao da je ubije. U međuvremenu je Vukotić pušten iz pritvora, a Zvicer se nalazi u Ukrajini.

Zvicer je 27. maja 2016. godine pred višim tužiocem kazala da se na saslušanju u policiji povodom napada koji se desio četiri dana ranije bojala da ispriča sve detalje i kaže imena osoba koje su pucale na nju. Pojasnila je da je strahovala za svoju bezbednost.

Kako je ispričala tužiocu, kada je krenula vozilom niz ulicu, „audi“ je krenuo prema njoj, a kada joj se to vozilo približilo, na mestu suvozača je videla Veselina Vukotića. Kazala je da je vozač „audija” neposredno pre mimoilaženja „cimnuo” auto i tada je videla da vozilom upravlja Jovan Vukotić, kojeg policija označava kao jednog od vođa „škaljarskog klana“.

Foto: Instagram/Printscreen

-Nas dvoje smo se pogledali oči u oči i dobro sam ga videla. Razdaljina između naših vozila je bila veoma mala. Tada sam videla njegove ruke na volanu i da nosi crne rukavice. Kada smo se mimoilazili, videla sam da se i njegov otac Veselin nagnuo i pogledao me- rekla je tada Zvicer.

Vođa „škaljaraca“ je 28. jula napustio spuški zatvor nakon ukidanja pritvora. Njega su teretili i za pokušaj ubistva Miloša Radonjića i Vojina Stupara, a on je u tom predmetu izneo identičnu odbranu kao i u slučaju Tamare Zvicer. Istragu je vodio tužilac Miloš Šoškić.

Vukotić je kazao da tog dana nije bio u Kotoru, niti negde drugo na Crnogorskom primorju. On je 8. februara iz Srbije izručen Crnoj Gori, koja ga je potraživala radi vođenja krivičnog postupka protiv njega pred podgoričkim Višim sudom zbog krivičnih dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja. Odmah nakon ekstradicije, on je saslušan u Višem tužilaštvu, zatim kod sudije za istragu, nakon čega je sproveden u spuški zatvor.

Početom marta 2019. godine policija je podnela prijavu protiv Vukotića

-Policija je podnela dopunu krivične prijave protiv J.V. zbog pokušaja ubistva T.Z. Policijski službenici SKP-a i OB Kotor su 6.3.2019. godine državnom tužiocu u VDT-u u Podgorici podneli poseban izveštaj, kao dopunu krivične prijave, protiv J.V., visokorangiranog pripadnika organizovane kriminalne grupe, zbog osnovane sumnje da je na štetu T.Z. počinio ubistvo u pokušaju. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je J.V. pokušao da liši života T.Z. 23. maja 2016. godine u naselju Dobrota u Kotoru, na način što je vozilom kojim je upravljao, „audi” crne boje podgoričkih registarskih oznaka, prilikom mimoilaženja, prvo preprečio put vozilu kojim je ona upravljala, a zatim je u njenom pravcu ispalio hitac iz pištolja- saopšteno je tada iz Uprave policije.

Alibi vođe „škaljaraca“

Tužilaštvo je proveravalo autentičnost materijalnih dokaza koje im je dostavio Vukotić, a dokazi se odnose na predmet pokušaja ubistva Tamare Zvicer. Radi se o video-snimcima koji navodno potvrđuju Vukotićev alibi i njegovu tvrdnju da u vreme kada je pucano na Tamaru Zvicer nije bio u Kotoru.

Kako je ranije nezvanično potvrđeno postoji više snimaka na kojima se vidi da je Vukotić u tom periodu bio u jednom tržnom centru u Sloveniji. Takođe, prema nezvaničnim saznanjima, pored snimaka sa nadzornih kamera, Vukotić je istražnim organima dostavio i putnu dokumentaciju, koja, kako tvrdi, potvrđuje njegove tvrdnje, a koja će biti predmet provera.

Dostavio snimke i medicinsku dokumentaciju

Vukotić je tužilaštvu dostavio snimke i dokumentaciju koja potvrđuje da nije bio na mestu gde se incident dogodio. Kako je saopštila njegova odbrana, on je dostavio snimke iz hotela u Sloveniji i medicinsku dokumentaciju koja potvrđuje da u vreme izvršenja krivičnog dela nije bio u Kotoru.

Protiv Vukotića trenutno nema drugih postupaka, a policija traga za njegovim bratom Igorom zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja se tereti da je planirala ubistva policijskih funkcionera.

(Glas javnosti/Dan)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR