Glas Javnosti

ODBIJEN ZAHTEV TUŽILAŠTVA: Određen pritvor za 15 policajaca, OSUĐENI NA MESEC DANA

Hronika
Autor: Glas javnosti

Za još devet okrivljenih odbijen je zahtev tužilaštva za određivanje pritvora i izrečena im je mera javljanja u policijsku stanicu u trajanju od mesec dana.

Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor za još 15 policajaca uhapšenih u okviru akcije "Tačka “, dok je još devetorici okrivljenih određeno prijavljivanje u policijsku stanicu, prenosi Telegraf.

Uhapšeni službenici, njih 24, sumnjiče se da su izvršili krivična dela učešće i organizovanje kriminalne grupe, kupovina, držanje, stavljanje u promet i neovlašćena prodaja opojnih droga, psihotropnih supstanci i analoga, zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, primanje mita, vršenje uticaja i šverc robe.



Protiv 15 okrivljenih izrečena je mera pritvora od mesec dana, dok je još za devet okrivljenih odbijen zahtev tužilaštva za određivanje pritvora i izrečena im je mera javljanja u policijsku stanicu u trajanju od mesec dana.

Osnovni sud u Prištini odredio je juče meru od jednog meseca pritvora za još 25 policijskih službenika uhapšenih u istoj akciji.



Po nalogu Specijalnog tužilaštva Kosova u regionu Đakovice i Prizrena u ponedeljak je sprovedena akcija kodnog naziva "Tačka“, u kojoj je uhapšeno 50 državnih službenika, od kojih 48 pripadnika Kosovske policije i dva iz Kosovske carinske službe zbog sumnje da su primali mito i zloupotrebili službeni položaj.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR