Glas Javnosti

SUĐENJE MIROSLAVU ALEKSIĆU IZNENADA PREKINUTO, advokati traže izuzeće sudije zbog pristrasnosti

Hronika
Autor: Glas javnosti

Današnje suđenje u Palati pravde, Miroslavu Miki Aleksiću vlasniku škole glume, optuženom za silovanja i polna uznemiravanja učenica njegove škole iznenada je prekinuto.

Advokati ostećenih traže samoizuzeće sudije Zorana Božovića koji je bio u krivičnom veću koje je prethodno produžilo pritvor.

– Tražili smo da se sudija Božović izuzme da bi se anulirala mogućnost dovede u pitanje njegove pristrasnosti i da ne dođemo u situaciju da se na primer posle godinu dana sve poništi što smo radili ako neko postavi pitanje pristrasnosti sudije koji je bio u Krivičnom veću – rekao je Jugoslav Tintor, zastupnik Milene Radulović i jos tri oštećene devojke.

Iz navedenog razloga u toku je pauza suđenja Miki Aleksiću.

Aleksić je danas stigao u Palatu pravde u pratnji advokata, a ovog puta, sa njim nije bila supruga Biljana Mašić, koja se pojavila kao pratnja na prethodnom pripremnom ročištu.

Podsetimo, Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva, takođe kvalifikovana u produženom trajanju, prenosi Republika.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, i druge devojke.

Zbog toga je Aleksić uhapšen 16. januara i do 10. septembra je bio u pritvoru, kada mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor i odredio zabranu napuštanja stana uz elektronski nadzor.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR