Glas Javnosti

SUĐENJE MASOVNOM UBICI IZ MLADENOVCA: Vrhovni sud premestio proces u sudnicu Okružnog zatvora u Beogradu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Vrhovni sud doneo je odluku da se suđenje masovnom ubici Urošu Blažiću iz Višeg suda u Smederevu premesti u Beograd, u sudnicu Okružnog zatvora u Beogradu.

Kako se saznaje, a što je potvrđeno iz Vrhovnog suda, određeno je da se pripremno ročište i glavni pretres u predmetu Višeg suda u Smederevu, održe izvan područja Višeg suda u Smederevu, u sudnici Višeg suda u Beogradu, u Okružnom zatvoru.

Termin suđenja još uvek nije zakazan jer pomenuta odluka treba da se dostavi sudu u Smederevu, koji će potom podneti zahtev sudu u Beogradu za određivanje termina ročišta.

Ova sudnica u Okružnom zatvoru otvorena je 2009. godine i ona je predviđena za održavanje suđenja visokog rizika.

Postoje tri ulaza i rađena je po uzoru na sudnice Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu. U njoj ima 20 mesta za advokate i veći broj okrivljenih, a kapacitet sale za posetioce suđenja je 40 mesta.


(Foto: Printskrin)

Takođe, kada je ova sudnica u pitanju, postoje tehničke mogućnosti video prenosa suđenja, prevođenja, kao i drugi uslovi za nesmetano obavljanje procesa.

Podsećanja radi, ova odluka je doneta nakon što je Viši sud u Smederevu podneo zahtev da se ročište izmesti iz bezbednosnih razloga.

Roditelji nasrnuli na ubicu dece, on izveden iz sudnice odmah

Kako je ranije pisano, roditelji žrtava masakra u Mladenovcu nasrnuli su na masovnog ubicu Uroša Blažića čim je uveden u sudnicu nakon čega je ubica Uroš Blažić momentalno izveden iz sudnice.


(Foto: Printskrin)

Majka brata i sestre jedne od prvih žrtava masakra Uroša Blažića opisala je šta se dešavalo u sudnici kada su uveli ubicu.

Uroš Blažić, u pratnji desetak čuvara, zajedno sa ocem Radišom, sproveden je u sudnicu spuštene glave dok je sve vreme gledao u pod.

„Blažić je napravio samo par koraka u sudnici, a svi oštećeni koji su se nalazili unutra – otprilike 70 ljudi, ustali su sa stolica i krenuli ka Blažiću. Ovo je bio prvi susret sa ubicom njihove dece i roditelji nisu mogli da kontrolišu svoje emocije, što je i potpuno očekivano i opravdano“, ispričao je ranije očevidac.


Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR