Glas Javnosti

Suđenje “Jovanjica 1” ponovo otkazano: Inspektor Milenković nije došao da svedoči

Hronika
Autor: Glas javnosti

Glavni pretres u postupku protiv desetoro osumnjičenih da su na poljoprivrednom dobru „Jovanjica” u vlasništvu Predraga Koluvije učestvovali u proizvodnji kanabisa, javnosti poznatijem kao „Jovanjica 1” odložen je juče zato što se na ročištu nisu pojavili inspektori Odeljenja za borbu protiv droga Slobodan Milenković i Dušan Mitić, koji su bili pozvani da svedoče.

Predsednik sudskog veća u ovom postupku Zoran Ganić kazao je da je u sud juče u 11.42 (tri sata pred početak pretresa) stiglo pisano obaveštenje da su Milenković i Mitić sprečeni da dođu iz zdravstvenih razloga, odnosno zato što se nalaze na bolovanju.

 

Sudija Ganić dodao je da se pošiljaoci obaveste da ubuduće obaveštenje sudu dostave blagovremeno uz dokaz o sprečenosti i datumima bolovanja. Nastavak suđenje zakazan je za danas kada bi trebalo da bude ispitan inspektor Milan Isakov.

Milenković, načelnik odeljenja za borbu protiv droga, podsetimo, inspektor je koji je otkrio aferu „Jovanjica” novembra 2019. godine i uhapsio Predraga Koluviju, vlasnika imanja na kom je otkrivena jedna od najvećih plantaža marihuane u Evropi. Dušan Mitić, Milan Isakov, Miloš Jurišević i Ljubomir Petrović su inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije koji su sa Slobodanom Milenkovićem učestvovali u akcijama na imanju.

Svi pomenuti inspektori, kao i njihov načelnik Milenković, pozvani su da svedoče po nalogu Apelacionog suda.

Podsetimo, na ročištu u sudskom postupku „Jovanjica 1”, u novembru 2022. godine, sudsko veće je, na predlog odbrane, iz spisa predmeta izdvojilo veliki broj dokaza, među kojima su i oni prikupljeni tokom pretresanja imanja 18. novembra 2019. godine. Izuzeće tih dokaza obrazloženo je tvrdnjom da je pretres „Jovanjice” bio nezakonit.


Apelacioni sud je po žalbi postupajućeg tužioca za organizovani kriminal u februaru ove godine ukinuo ovu odluku o izdvajanju dokaza i naložio da Viši sud ponovo razmotri svoju odluku, ali da prethodno sasluša petoricu inspektora koji su učestvovali u akcijama na „Jovanjici”.

Glas javnosti/P02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR