Glas Javnosti

SUĐENJE BELIVUKU PREKINUTO : Belivuk sa optuženičke klupe psovao Lalića i spominjao mu majku

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno je suđenje grupi Veljka Belivuka, koja se tereti za čak sedam ubistava, otmice, trgovinu narkoticima i brojna druga krivična dela.

Svedok-saradnik Srđan Lalić, koji je na prethodnih šest ročišta u Specijalnom sudu u Beogradu otkrio mračne tajne svojih dojučerašnjih saradnika Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, danasnastavlja da odgovara na pitanja Marka Miljkovića.

Suđenje je prekinuto i određena je pauza kada je Veljko Belivuk sa optuženičke klupe tražio reč uz neprestane psovke na račun Lalića, pritom mu pominjući majku.
Miljković: Rekao si da si platio čarter let Zviceru?

Lalić: Da.

Miljković: Kartu si platio koliko?

Lalić: 11.700 evra, ja sam dao novac za tu kartu, odneo sam čoveku preko puta crkve na Bežaniji. U pitanju je privatni let. Rekao mi je Zvicer, da dam čoveku flašu skupog pića.

Miljković: Što bi pitao tebe koga ne zna, a ne pita Veljka i mene sa kojima je u bratskim odnosima?

Lalić: Ne znam možda niste bili tu.

Miljković: Možda je tebe više voleo?

Lalić: Možda.

Miljković: Pričao si o ubistvu Milija Brašnjevića, da li je to ubistvo ili nije ubistvo?To je iscenirano ubistvo, je li tako, da se zavaraju škaljarci?

Lalić: Jeste.

Miljković: Ko je uzeo 200 000 za to ubistvo?

Lalić: Ne znam, komentarisali smo da su kao klošari izdvojili Miliju samo 50 000 hiljada.


Miljković:
 Je li delovalo da je Milinko mrtav?

Lalić: Ne znam, ja ne bi poverovao, nije bio dovoljno bled u licu.

Miljković: Kako da ti poverujemo da nisi Milinka zakopao tamo, a postoji slika?

Lalić: Ja i on smo bili sa jednom osobom u Aja Sofiji.

Miljković: Ko je ta osoba?

Lalić: Njegova verenica.

Miljković: Kako sada da sudsko veće veurje da su ubijeni ljudi na slikama, kad sam ovde pričaš da ste pravili Milinkove lažne slike ubstva?

Lalić: Milinko je bio čitav, naprskana mu je krv na lice.

Miljković: Gde je Milinko sada ako je živ?

Lalić: Ne znam, nadam se da će se dozvati pameti i uraditi nešto ovako kao ja.

Miljković: Da li si poznavao Luku Perenčevića?

Lalić: Jednom sam ga video, nismo se lično poznvali.

Miljković: Da li ste bili u zavadi?

Lalić: On je porevdio više ljuid koje sam poznavao, jednog mog prijatelja i onu braću Rakočević.

Miljković: Kažeš da smo mi planirali Perenčevića?

Lalić: Ti si Perenčevića hteo da instruiraš da ubije Dragana Supurovića i hteo si da mu pomogneš na svaki način, da kad se ubije Supurović da ti Marko preuzmeš Radovu tribinu, a Perenčevića namamiš u Ritopek.

U sudnicu je ušao i Marko Miljković koji je posle jednosatnog čitanja zahteva koji je sud odbio, kao i pitanja pojedinih branilaca, nastavio sa unarksnim ispitivanjem Srđana Lalića.

Miljković: Kako si platiom kilogram kokaina koji su uzeo od Zvicera?

Lalić: Kešom do dinara. I ostao mi je dužan 2.700 evra plus skaj.

Miljković: Kako si ti platio Zviceru kokain kad ga nikada nisi video u životu?

Lalić: Slao sam novac raznim načinima, slao sam novac slovenačkim kamionima prebijali smo dug za skaj, davao sam deo novca i tebi i Belivuku za njega.

Miljković: Kažeš da ti je Zvicer posalo sliku iz bolnice sa podignutim palcem. Kako ti je poslao glasovnu sa crevom ustima?

Lalić: Glasovna je bila "ko će popit piće, a ko metak" i ta glasovna je bila sledeći dan ili par dana posle. Zvicer je i tebi slao sir i sok od maline.

Miljković: Opiši još sliku Zvicerovu.

Lalić: Ima bradu, zavoje, desna ruka mu je savijena i podignut palac.

Miljković: Kako je uspeo da se selfira samo za tebe koga ne poznaje?

Lalić: To moraš da pitaš njega. Neko ga je slikao jer su mu obe ruke bile slobodne.

Božilović: Šta se dešava ako neko promeni sliku na skaju? Kako vi znate ko vam šalje poruku?

Lalić: Nikako Ne dobijam notifikaciju. Znam da nije neko treće lice, jer si morao prethodno da prihvatiš nekoga. Ne može niko da uđe sa strane, jer kada dobijem zahtev od nekoga od koga ne očekujem, ja ga odbijem. Jedini način je da neko fizički dođe u posed telefona, onda druga strana bude obmanuta. Ako eventualno počnem na nekoga da sumnjam, tražimo da pošalje glasovnu, fotografiju ruke. Ali kad je neko odlučio da obmane drugu stranu, to se radi tako što se otme čovek i uzme mu se telefon, on nam ga otključa i mi komuniciramo sa drugom stranom u njegovo ime.

Božilović: Za drogu ste rekli da ne znate za pakovanje i prodavanje marihuane i kokaina već da ste čuli, da li ste vi prodavali i pakovali i da li ste videli kad su to drugi radili?

Lalić: Na oba pitanja je odgovor da. A dobijao sam i fotografije na skaju. Najviše sa braćom Budimir i Veljkom Belivukom.

Oko 14 sati policijska marica je dovezla optužene. 

Na prethodnom pretresu optuženi Marko Miljković postavljao je pitanja okrivljenom svedoku saradniku Srđanu Laliću. Tako se, unakrsnim ispitivanjem, koje je trajalo više sati, razotkrila šema funkcionisanja Belivukove kriminalne grupe, ali i to da su im nalozi, ali i droga za preprodaju i narudžbine za likvidacije, navodno stizali lično od vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera.

Dojučerašnji saradnici, Miljković i Lalić, tokom komunikacije, očigledno su pokazivali međusobnu netrpeljivost, do te mere da je sudija opomenula optuženog da ne preti svedoku. Miljković je u nekoliko navrata pokušavao da zbuni Lalića, ali mu to nije pošlo za rukom, jer je ovaj delovao čvrsto i, čini se, stajao iza svake svoje reči.

Lalić je, između ostalog, rekao i da je poštovao i voleo Belivuka jer mu je bio "bitan", dok je Miljkovića smatrao prevarantom i lažovom, kojem je najvažniji bio novac.

 - Ti voliš da lažeš, posebno kad je reč o parama - rekao je Lalić Miljkoviću. - Sav se zacrveniš kad lažeš. O ubistvima, rasturanju narkotika i drugim krivičnim delima, dogovarali smo se na sastancima.

Tako je optuženi pitao okrivljenog saradnika i da li je on, svojevremeno, tukao ljude, izvesnog Perunovića, kao i kako je došao do kuće u Perastu.

 - Jesam, prevario me za novac od kokaina, oko 40.000 evra, lagao me, a moj drug je uhapšen - rekao je Lalić piše 24sedam

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR