Glas Javnosti

SUDIJA IZ ŠAPCA ŠTITI FALSIFIKATORE TESTAMENTA I IZVRĆE ISKAZ SVEDOKA Naslednicima otete nekretnine i 300.000 evra, a Slađana Jovanović glavni akter skandala

Hronika
Autor: Glas javnosti

Slađana Jovanović, sudija Višeg suda u Šapcu, čije je ime 2018. godine bilo vezano za štrajk invalida bez ruke, koji je pretio da će se politi benzinom i zapaliti ako ona ne bude izuzeta iz postupka zbog neobjektivnosti - ponovo je glavni akter skandala!

Sudiji Jovanović je povereno da raščivija zamršen porodični slučaj iz Krupnja i utvrdi da li su Mirjana Tešić i njen rođeni brat, posle smrti roditelja, koji su ceo život radili u Austriji, na pravdi boga izgubili 300.000 evra u gotovini, stan u Loznici, kao i stan i porodičnu kuću u Krupnju!

Oni su u ostavinskoj raspravi proglašeni za jedine naslednike, ali su ih stric i strina Milan i Ivanka Teovanović iz sela Tomanj kod Krupnja tužili i traže utvrđivanje imovine po osnovu testamenta njihove pokojne majke Video Teovanović. Međutim, advokat Jelena Zakonović iz Beograda, koja zastupa Mirjanu Tešić i njenog brata, odnela je testament kod sudskog veštaka Jovana Krstića na grafološko veštačenje, koji je utvrdio da je dokument 99 odsto falš!


Foto:Glas javnosti

Mirjana kaže da se sudski postupak dve godine vodio u Osnovnom sudu u Loznici i da je na inicijativu advokata Jelene Zakonović prebačen u Viši sud u Šapcu. Međutim, onda je na scenu stupila sudija Jovanović koja je osam meseci odugovlačila suđenje. Vrhunac bezobrazluka, prema rečima Mirjane Tešić, dogodio se na poslednjem pretresu, početkom novembra ove godine, kada je saslušavana advokat Dragica Petrović, koja je sačinila sporni testament i bila prvi svedok, dok je njen suprug Petar Petrović, koji je ranije lečio Vidu, bio drugi svedok.


Foto:Glas javnosti

 - Ovako nešto još niste čuli i videli! Dragica Petrović je priznala prevaru kada je rekla „da nije videla kada je Vida potpisala testament“. Moja majka je pred Dragicom i Petrom trebalo da potpiše testament, ali se to očigledno nije dogodilo jer je grafolog Krstić utvrdio da se slova sa testamenta i dokumenata koje je ona ranije potpisala razlikuju po obliku, prvom potezu, kao i po tačkama iznad slava I i kvačicama iznad slova Ć. Kada je Dragica rekla da nije videla, doduše tiho, sudija se napravila luda! U zapisnik je izdiktirala skroz suprotno čime je potvrdila da je pristrasna i da sudi u korist mog strica i strine koji su falsifikovali testament - ogorčeno kaže Mirjana Tešić.

Ovo svedočenje je snimljeno telefonom, tokom suđenja, jer je bilo očigledno da je sudija pristrasna i da ne postoji drugi način da se dokaže da izvrće reči svedoka. Došli smo u posed ovog snimka i ekskluzivno prenosimo kako je tekao dijalog u sudnici.   


Foto:Glas javnosti


Sudija (minut 9.17) : Da li ste videli da je Vida lično potpisala?

Svedok (minut 9.26): Nisam

Sudija (unosi u zapisnik minut 9.30): Nov stav, Vida je lično u mom prisustvu potpisala.

Sudija je na ovaj način potvrdila ništavnu pravnu odluku, a posle toga je dodala reči koje svedok nije rekao.

Sudija (minut 13.29): A, jel svedok bio prisutan i kada je Vida sastavljala to zaveštanje?

Svedok (minut 13.47) Ne, ali je samo došao na kraju (prim. aut Petar Petrović suprug Dragice Petrović)... kada je ona... kada smo završili, kada je trebalo da se potpiše. Ja sam samo u njegovom prisustvu pitala, da znam. On čak i ne zna sadržinu i nije hteo da zna: „Vido jesi pročitala testament i jesu li to tvoji testamenti?“. Ona je rekla jesam, i ona je držala, i ona je pre toga čitala kad sam to zaveštanje ...

Sudija (unosi u zapisnik minut 14.23) Svedok Petar Petrović je zaveštanje potpisao. Nov stav, Bez njegovog prisustva isti sačinila po kazivanju Vide, a u njegovom prisustvu je Vida potvrdila da je to njena volja i da je zaveštanje pročitala.

Na ovaj način sudija Jovanović dodaje reči koje svedok nije izgovorio, konkretno „poslednja volja“, a drugi deo iskaza interpretira skroz drugačije od onoga kako je to svedok naveo.

Kako su mediji pisali, Mirajana Tešić je izjavila da joj je stric oteo porodično nasleđe i da se posle toga hvalio kako je navodno dobio loto sedmicu! Mirajana je otkrila da su komšije posle smrti njene majke, u šumarku nedaleko od njihove porodične kuće u Krupnju, našle bačenu garderobu, obuću, račune na ime Vide Teovanović, kao i omot od insekticida, zbog čega sumnja da su stric i strina trovali njenu mamu pre smrti!

Podsetimo, mediji su 2018. godine pisali o štrajku invalida bez ruke Vlastimiru Rudiću (52), koji je teško povređen kao radnik lokalnog komunalnog preduzeća. On je 13. februara 2018. ispred zgrade Osnovnog suda u Šapcu započeo štrajk glađu. Istovremeno je pretio da će se politi benzinom i zapaliti ukoliko sudski proces koji je vodila Slađana Jovanović ne bude poveren drugom sudiji.

Nesrećni čovek je, kako su pisale „Novosti“, posle povrede vodio i dobio spor protiv JKP „Stari grad“, a potom je tužio i Opštu bolnicu u Šapcu i tražio odštetu jer je bio uveren da mu je ruka amputirana zbog komplikacije sa gasnom gangrenom, posle hirurškog zahvata. Pošto mu sudija Slađana Jovanović, kako je tvrdio, nije dala priliku da govori ni na jednom od ukupno tri održana pretresa, zatražio je njeno izuzeće. Međutim, 12. februara mu je stiglo obaveštenje da je odbijen, pa je zapretio gladovanjem i samospaljivanjem...

Svojevrsna drama se srećom okončala bez posledica, jer je Rudićevom zahtevu ipak udovoljeno. Sudija se sam izuzela, iako dan ranije nije videla razlog za svoje izuzeće.

 - Čovek je teško narušenog zdravlja, pa smo doneli odluku da mu udovoljimo, iako ne smatram da je koleginica bilo šta pogrešila u sudnici - istakao je tada predsednik suda Milorad Maletić.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR