Glas Javnosti

SUĐENJE ZA BRUTALNU LIKVIDACIJU NA BANOVOM BRDU: Saučesnik Čaba Dera se opremao za DRUGI ZLOČIN!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Zbog sumnje da je bio saučesnik Čabi Deru u ubistvu Nebojše Marakovića na Banovom brdu u januaru 2019. sudi se Alanu Cigleru, a juče je iskoristio priliku da se u Višem sudu u Beogradu izvini svedoku Goranu Prskalu, u čijem stanu u Subotici je dan posle likvidacije uhapšen.

-Želim da se zahvalim Goranu što je rekao istinu kako je bilo. Izvinjavam ti se Gorane što sam te uvukao u problem - rekao je Cigler.

Svedok Prskalo pred sudom je ispričao da su dan pre nego što je Marković ubijen, on i Cigler bili u Mađarskoj, da kupe opremu za falsifikovanje platnih kartica, mikro kareme, lap top i drugu opremu koja im je bil potrebna za krađu sa bankomata. On je priznao i da je Alen Cigler finansirao tu opremu, koja ih je koštala oko pet hiljada evra.

Prema njegovim rečima, neplanirano su se vratili ranije, iako je trebalo da ostanu još nekoliko dana na putu.

Inače, Prksalo je juče delimično promenio svoj iskaz, pa je tako objasnio da je posle hapšenja rekao da je pištolj koji je policija pronašla u stanu u Subotici Ciglerov, ali je dana pokušao da objasni da ne zna čiji je, prenosi Kurir.

-Bio sam revoltiran i zatečen i rekao sam da je Ciglerov pištolj, ali sada to ne mogu da tvrdim. Samo znam da nije moj jer meni to nikada nije trebalo - rekao je Prskalo, koji se pred početak suđenja srdačno pozdravio sa Ciglerom.

U sudnici nije bio prisutan Čaba Der, koji je u zatvoru u Mađarskoj gde je osuđen na doživotnu robiju za dve likvidacije i za ubistvo Markovića mu se sudi u odsustvu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR