Glas Javnosti

SUD ODBIO ZAHTEV ODBRANE: Koluvija ostaje u pritvoru

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Specijalnom sudu u Beogradu odbijen je danas predlog odbrane većinskog vlasnika poljoprivrednog dobra "Jovanjica" Predraga Koluvije da mu ukine pritvor u kojem je već godinu dana, ili da mu odredi kućni pritvor uz elektronski nadzor (nanogicu).

Specijalni sud odbacio je i predlog branilaca druge osmorice optuženih u ovom slučaju. Predlozi za ukidanje pritvora usledili su na kraju današnjeg suđenja na kojem je završeno uvodno izlaganje branilaca optuženih.

Sledeće suđenje zakazano je za 9. i 10. decembar, kada se očekje da će početi izlaganje odbrana optuženih, na čelu sa Koluvijom.

On se tereti da je organizator kriminalne grupe, čiji su pripadnici ostali optuženi, koja je na poljoprivrednom dobru "Jovanjica" uzgajala marihuanu radi dalje prodaje.
Jedan optuženi Srđan Mrđa je u bekstvu, pa mu se sudi u odsustvu.

Prema važećim zakonskim propisima, dozvoljeno je gajiti samo sorte konoplje koje u sebi sadrže manje od 0,3 odsto psihoaktivne komponente THC, a u ilegalnoj laboratoriji u Jovanjici pronađen je kanabis sa, kako tvrdi tužilaštvo, daleko većim procentom THC.

Prilikom hapšenja Koluvije i ostalih u novembru 2019. godine, zaplenjeno je više od 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

Pored Koluvije i Mrđe, optuženi su Vladan Živojinović, Branislav Miljević, Zdravko Milošević, Stevan Holić, Vule Bojović, Petar Živanović, Petar Hricaj i Boban Jovanović.

Svi optuženi se i dalje nalaze u pritvoru, od hapšenja u novembru prošle godine. U nastavku istrage ovog slučaja početkom jula je uhapšeno još sedam osumnjičenih da su bili pripadnici ove grupe, među kojima je i pet radnika MUP-a i BIA. Protiv njih je istraga u toku, a oni su sredinom septembra pušteni da se brane sa slobode.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR