Glas Javnosti

STRAVIČNO: Otac besomučno udarao dete igračkom dok se nije polomila, pa nastavio da ga tuče patikom

Hronika
Autor: Glas javnosti

Ocu T. I. koji je petogodišnje dete udarao po glavi plastičnom igračkom dok se nije slomila, Prvo osnovno javno tužilastvo u Beogradu je 12. novembra u saradnjo sa PS Zvezdara odredilo zadržavanje zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

Osumnjičeni je izvršio krivično delo na taj način što je dana 12. novembra 2022. godine primenio nasilje i ugrozio spokojstvo, duševno stanje i telesni integritet svog deteta od pet godina. Dete se kritičnom prilikom nalazilo u stanu gde žive, i dok je bilo na krevetu, T. I. ga je uhvatio u predelu ruku i bacio na drugu stranu kreveta, vičući na dete jer nije rasklonilo igračke, nakon čega je plastičnom lutkom koju je držao u ruci zadao nekoliko udaraca u predelu čela. Udarao je dete dok se igračka nije polomila. Dok je dete plakalo i bezuspešno pokušavalo da se zaštiti od udaraca, T. I. je iz cipelarnika uzeo patiku i istom zadao još nekoliko udaraca po glavi i telu, dok je drugom rukom dete držao za kosu.

Zbog svih opisanih udaraca dete je zadobilo teške telesne povrede konstatovane od strane lekara.


Tužilaštvo je saslušalo oca koji je, kako saznajemo, negirao izvršenje krivičnog dela piše Telegraf

Predložen je pritvor koji mu je određen od strane suda u trajanju od 30 dana.

U daljem toku postupka, obaviće se neophodna veštačenja, ispitati svedoci i preduzeti ostale neophodne dokazne radnje, posle čega će biti doneta konačna odluka tuzilaštva.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR