Glas Javnosti

STRAVIČNO! MIGRANT POKUŠAO DA SILUJE DEVOJČICU! Meštani Malog Požarevca proključali od besa! (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Malom Požarevcu dogodio se pokušaj silovanja maloletnice od strane migranta iz obližnjeg kampa za izbeglice. Sabranošću devojke od 17 godina izbegnuta je velika trauma, a građani su organizovali peticiju za izmeštanje migrantskog kampa.

Zahvaljujući neverovatnoj sabranosti sedamnaestogodišnje devojke, izbegla je silovanje migranta koji ju je presreo na putu do posla, na pumpi na ulazu u Mali Požarevac. Devojka (17), ime poznato redakciji Glasa javnosti, vraćala se sa posla, kada se odigrao ovaj neprijatan događaj za nju, koji će, kako kaže pamtiti dok je živa.

- Da bih došla do grada moram da pređeme jedan deo puta peške, preko livada. To sam uradila i to jutro. U jednom trenutku sam čula korake iza sebe, i kada sam se okrenula videla sam migranta koji drži nož u ruci. Počeo je da mi se približava, obuzeo me je strah, ali i bes koji su mi pomogli. Uspela sam nekako da mu otmem nož. On je počeo da nešto mumla, ne znam ni na kom jeziku je pričao - opisuje ova hrabra devojka.

Prema njenim rečima, od besa je uspela da ga savlada i da mu otme nož, kojim mu je nanela rane po nogama.

- Ne znam ni sama odakle mi snaga, samo sam znala da moram to da uradim i zaštitim sebe. Posle toga on je pobegao preko tih livada odakle je i došao - kaže ona za Glas javnosti.

Odmah je zvala roditelje i policiju, koji su došli na lice mesta i uzeli od nje izjavu. 

Mlada devojka je sada se oporavlja od ove situacije, a kako kaže, više neće ići tim putem, jer će firma organizovati prevoz do urbanog dela grada, kako se ne bi više išlo nebezbednim putevima.

Povodom ovog događaja, stanovnici Malog Požarevca okupili su se večeras da podrže njihovu mladu sugrađanku i pokrenuli su peticiju  u kojoj zahtevaju od nadležnih organa Republike i opštine Sopot hitno izmeštanje nelegalno izgrađenog kampa za migrante u ovoj varošici. 

Peticija protiv migranata 

- Svaka njoj čast, muški se izborila. To ne bi uspeli ni mnogi muškarci da urade što je ona. Ona je heroina našeg mesta - kaže za Glas jedan od meštana.

Na poziv meštana skupu je prisustvovao i predsednik opštine Sopot, Živorad Milosavljević, koji je saslušao zahteve svojih sugrađana.

sastanak meštani Mali Požarevac 

Na skupu je prisustvovala i meštanka koja je rekla da je sličnu situaciju imala još pre dve godine, kada je uspela da se isčupa iz kandži migranata.

Inače, kamp se nalazi u blizini auto-puta i pumpe, gde se i sve ovo dogodilo.

Meštani svedoče da je reč o organizovanoj akciji naseljavanja migranata, i da su više puta videli da iz kampa migranti pešači do auto-puta i da su ulazili u kombije i put nastavljali dalje.

Takođe, meštani zahtevaju i fizički izmeštanje svih migranata koji su tu smešteni, a sve u cilju, kako navode, u cilju bezbednosti i sigurnosti stanovnika Malog Požarevca.

 peticija M- Požarevac 

Takođe, njihov zahtev je i da se nakon uklanjanja kampa, ceo prostor obezbedi kako ne bi ponovo došle do gradnje nečeg sličnog.

Prema rečima jednog od meštanina, ovo nije prvi put da imaju problema sa migrantima. Kako kaže, više puta su napadali ljude, otimali, krali...

- Dosta ljudi je sve te prestupe prijavljivalo, ali se nije otišlo dalje od uviđaja.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR