Glas Javnosti

STRAVIČNI DETALJI TRAGEDIJE NA SENJAKU: Smrt stomatologa u penziji Nadežde i Dušana šokirala komšiluk

Hronika
Autor: Glas javnosti

U požaru koji je izbio u ponedeljak u Ulici Koste Glavnića u beogradskom naselju Senjak Nastradali su Nadežda B. (86) i Dušan P. (94).

Požar je izbio u ponedeljak uveče u njihovom stanu, a navodno, je krenuo iz kuhinje.

Vatrogasce su pozvali stanari koji su osetili dim.

- Nadežda i Dušan su pronađeni u hodniku zgrade, a veruje se da su pokušali da pobegnu od požara, ali su se ugušili od dima - rekao je neimenovani izvor iz istrage, a prenosi Kurir.

Prema rečima komšija iz zgrade  Nadežda i Dušan neko vreme stanovali zajedno.

 Oboje su stomatolozi u penziji, a Dušan je iz Obrenovca došao kod komšinice Nade. Sinoć smo videli vatrogasce i pomislili da se zapalio neki kontejner, ali smo onda shvatili da ulaze u našu zgradu i da je došlo do požara na poslednjem spratu - kaže jedna komšinica i dodaje:

- Oni su bili jako stari ljudi, već su bili i malo dementni, a kako smo čuli zapalilo im se lonče na ringli. Naime, sinoć im je u poseti bio Dušanov sin, a kada je otišao oni su stavili lonče da zakuvaju čaj i zadremali - priča komšinica.

Stanare zgrade potresla je smrt komšija.

- Nada je bila divna žena, oduvek je živela ovde i nije imala bliže rodbine, koliko mi znamo. Upoznala je Dušana, koji je bio stomatolog kao i ona, pa su otpočeli zajednički život. Toliko nas je potresla njihova smrt, da nemamo reči. Komšinica ispred čijih su vrata nađeni kaže da su ležali jedno do drugog, savijeni - dodala je naša sagovornica:

- Od jutros svi u zgradi plaču, a prava je sreća što su vatrogasci stigli brzo i što vatra nije zahvatila i druge stanove.

(Glas javmosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR