Glas Javnosti

STRAVIČNI DETALJI O UTAPANJU DEČAKA IZ ODŽAKA: Niko nije čuo šta se dogodilo, jer je čuvar GLUVONEM!

Hronika
Autor: Glas javnosti

U gradskom bazenu u Odžacima, kod Sombora, sinoć je pronađeno telo desetogodišnjeg dečaka(B. P.). Gluvonemi čuvar nije znao šta se događa. Istraga u toku.

Provera koju je sprovela policija ukazuje da je desetogodišnjeg dečaka u bazen gurnuo osmogodišnjak. Policija je dete pronašla nakon što je otac prijavio nestanak.

Čuvar bazena je gluvonema osoba, te je to glavni razlog zašto niko nije čuo šta se dogodilo. Osim toga iz Višeg javnog tužilaštva je potvrđeno, da su dečaci bili sami u objektu kada se nesreća dogodila. 

"Neće biti krivičnog postupka jer je dete krivično neodgovorno, odnosno mlađe od 14 godina. Tačno je da je čuvar bazena gluvonema osoba, te da zato niko nije čuo šta se dogodilo," kaže tužilac Višeg javnog tužilaštva u Somboru.

 

U cilju utvrđivanja svih okolonosti, ali i kako bi se uzela izjava od osmogodišnjeg dečaka, biće angažovan Centar za socijalni rad i dečiji psiholog. 

Sa bazena je rečeno da je čuvar kratko bio otsutan kada se dogodila tragedija, zbog čega je nadležno javno tužilaštvo naložilo i dodatne provere, kako bi se utvrdila eventualna odgovornost uprave bazene u Odžacima. 

"Bazen u to vreme sinoć nije bio otvoren za javnost. Još je u fazi pripreme. Bio je prisutan radnik obezbeđenja. On je na nekoliko minuta odsutan kako bi otišao do toaleta i tada se sve dogodilo," objašnjavaju iz uprave bazena.

 

Podsetimo, telo dečaka pronađeno je sinoć oko 22.20 sati u gradskom bazenu.

 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR