Glas Javnosti

STRAVIČNA SAOBRAĆAJKA! Poginuo vozač kombija i šest migranata, u punoj brzini udarili u cvećaru! (VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Vozač i šestoro migranata poginuli, povređeno troje migranata i suvozač, koji je uhapšen

Dvojica krijumčara su sedela u kombi automobilu, kojim su ilegalno prevozili migrante, a jedan od njih je poginuo na licu mesta, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko ponoći, između 13 i 14 decembra, u Morahalomu u Mađarskoj, pograničnom mestu sa Srbijom.

Na sajtu mađarske policije saopšteno je prvo da je poginulo u nesreći sedam osoba, a naknadno je pojašnjeno, da su šestoto poginulih iligelani migranti, dok je sedmi preminuli, vozač kombija s ilegalnim migrantima, srpskih registracija, državljanin Srbije, čiji identitet nije saopšten, prenosi Kurir.

Portparol glavne policijske kapetanije županije Čongrad-Čanad, reko je da je policija prilikom identifikacije žrtava saobraćajne nesreće u Morahalomu utvrdila, da je jedan od poginulih muškarac iz Srbije.

Tokom istrage je došlo do saznanja, da su dvojica krijumčara povezli ilegalne migrante, koje su našli u blizini mesta Ašothalom, u smeru Segedina.

Kako je rečeno, prema dosadašnjim podacima sa terena, vozilom je upravljao državljanin Srbije, koji je preminuo na licu mesta, a poginulo je još šest ilegalnih migranata.

„Suvozač i trojica migranata su povređeni. Policija je uhapsila muškarca iz Srbije, koji je preživeo saobraćajnu nesreću, a kojem će tužilaštvo zahtevati da se odredi pritvor, zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovine ljudima. Šestoto poginulih su ilegalni migranti, troje ih je povređeno, kao i suvozač iz Srbije.

Problem je nastao kada je vozač vozila s migrantima na putu kojim su se kretali uočio policijsku kontrolu, pa je velikom brzinom vozilom kenuo u bekstvo, kako se ne bi našao ispred patrole mađarske policije.

Međutim, zbog prevelike brzine vozila s migrantima, pokušaj bekstva se završio kobno za sedmoro ljudi, dok je četvoro prošlo s povredama. Zog velike brzine, udarili su u cvećaru večeg objekta na tom regionalnom putu. Nesreća se dogodila na raskrsnici Segedinskog puta i ulice Mezo, u blizini groblja u Morahalomu.

Vozilo je u najvećoj brzini udarilo u ulaz prodavnice cveća, izbilo je deo zida, od siline udara se prevrtalo dvadeset metara dalje od mesta udara u izlog. Vozilo je potpuno uništeno u nesreći, posebno zadnji trap, čiji su delovi se rasuli po čitavom kolovozu.

Kako je navedeno, nesrećan epilog nezgode je da je vozač kombija, srpski državljanin, preminuo na licu mesta, dok je njegov suvozač iz Srbije povređen u teškoj nesreći, ali ga je posle udesa mađarska policija uhapsila.

Za krijumčarenje ljudi u Mađarskoj su zaprećene visoke kazne, od pet do deset godina, a u najtežim slučajevima sa smrtnim ishodom i do 20 godina.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR