Glas Javnosti

STRAVIČNA ISPOVEST MAJKE BEBE KOJU JE OČUH BRUTALNO PRETUKAO: Šamarao me je, udarao pesnicom u glavu, a govorio je da dete voli kao da je njegovo!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Sandra M. (24) majka bebe koju je očuh Rašid B. (29) brutalno pretukao 4. novembra na Karaburmi i tom prilikom joj slomio obe ruke i noge, rekla je da je nevenčani suprugu tukao i nju.

-Kleo se da mog sina nije tukao! Mene je bio kukavički, a onda se posle batina izvinjavao kao neka devojčica. Šamarao me je, udarao pesnicom u glavu i vukao me za noge, ovim rečima počela je svoju ispovest Sandra M. (24) majka bebe. 

Podsetimo, Rašid B. je na saslušanju tvrdio da "bebu nije ni pipnuo i da je majka bila sa detetom ceo dan".

- Kad god bih primetila da beba na sebi ima krv ili da pljuje krv, pitala bih Rašida da li je možda dirao dete, ali svaki put bi dobila odgovor: "Nemoj da me napadaš, ja to dete volim kao svoje!" - kaže Sandra za Kurir. 

Ostavljala ga

- Uvek je tvrdio da nije on, ali živimo sami i ko bi drugi mogao da bude. Nije komšija sigurno došao pa ga maltretirao. Na detetu nikad nisu bili vidljivi tragovi šamaranja, viđala sam samo krv. Uvek bi izbila svađa između nas kada bih ga pitala šta je uradio bebi.

Sandra B. kaže da je nevenčani suprugu tukao i nju.

- Na početku veze nam je bilo lepo, ali je vremenom počeo da me šamara, udara pesnicama, vuče za kosu i noge. Odlazila sam nekoliko puta od njega, ali sam mu se vraćala jer ga volim - kaže ona:

- U avgustu sam otišla od njega kod majke i očuha. Došao je za mnom i molio da se vratim, ali nisam želela, pa smo se posvađali. Batina me je spasio očuh koji ga je oterao, ali sam mu se na kraju vratila sa bebom. Sandra M., juče je kao svedok saslušana i u istrazi koju protiv Rašida B. zbog sumnje da je bio nasilan prema dečaku, vodi Prvo osnovno javno tužilašvo u Beogradu, a u tužilaštvo je došla sa majkom.

Na saslušanju je, kako je potvrđeno iz tužilaštva, izjavila da je dete na kratko ostalo sa njenim partnerom i da je, kada se posle kraćeg vremena vratila, primetila da je dete krvavo.

Krv u ustima

- Izjavila je da je zatekla osumnjičenog da drži dete u naručju, pa kada je preuzela dete, ono je počelo intenzivno da plače. Primetila je krv u ustima i na rukavu majice, kao i crvenilo na licu deteta. U iskazu je navela, da dete nije odmah odvela kod lekara jer ju je okrivljeni odvraćao od toga, a kako ima još dva deteta koja su u hraniteljskim porodicama, uplašila se da bi Centar za socijalni rad mogao da bude obavešten o događaju i da bi mogli da joj oduzmu dete - saopštilo je Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu i potvrdilo da je u svom iskazu navela i da je Rašid B. bio nasilan i prema njoj. 

Rašid B. na saslušanju je izjavio da dečaka koji još nema ni godinu dana "nije ni pipnuo i da je majka bila sa detetom ceo dan"! 

Bebi koja je sa teškim povredama zbrinuta u bolnici, prema nalazu lekara, polomljene su obe ruke i noge, a na telu su otkrivene i druge povrede pa se sumnja da je dečak koji nema ni godinu dana batine trpeo od kraja septembra! On je na saslušanju rekao da nikada nije udario dete tvrdeći da je te večeri beba plakala i da mu je on dao samo cuclu i ljuljao ga u kolevci kako bi se smirio. 

U daljem toku postupka, kako je saopšteno iz tužilaštva, biće ispitana baka mališana, majka Sandre M., kao i svi ostali svedoci, a zatim će tužilaštvo narediti veštačenje telesnih povreda koje je zadobilo dete kako bi se utvrdio tačan stepen povreda, odnosno okolnost vrste i težine nastanka povreda, kao i mehanizma njihovog nastanka.

- Takođe, tužilaštvo će prilikom sprovođenja istrage, a na osnovu svih prikupljenih dokaza, proceniti da li postoji odgovornost i u radnjama majke deteta, odnosno da li su se u njenim radnjama ostvarila bitna obeležja bilo kog krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti - saopšteno je iz tužilaštva.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR