Glas Javnosti

STRAH NA BANJICI! Ko je sledeći na listi za odstrel

Hronika
Autor: Glas javnosti

FIlip Lepojević (18), pa njegov drug Luka Perenčević, ubijeni su na Banjici. Paljeni su automobili... Sada se postavlja pitanje: ko je sledeća žrtva?

Nakon brutalnog ubistva Luke Perenčevića (28), koje se dogodilo u ponedeljak u prepodnevnim časovima u bokserskom klubu na Banjici, u kraju je zavladao strah, jer ljudi naslućuju da ovo ubistvo nije kraj, već početak krvoprolića.

Lukino ubistvo je počinjeno na bahat i bezobziran način u po bela dana, praktično ispred zgrade u kojoj mu porodica živi. Ubica je maskiran u dostavljača hrane ušao u prostorije bokserskog kluba, gde je Luka bio sa trojicom drugova, prišao je i iz neposredne blizine ispalio u mladića šest hitaca, od kojih je on na licu mesta preminuo. Ubica se zatim dao skuterom u beg, a kako se sumnja, u blizini je imao spreman stan u kom se sakrio.

Sam način na koji je Perenčević likvidiran izazvao je jezu među očevicima i stanovnicima okolnih zgrada na Banjici, međutim brine ih i to što misle da će se incidenti nastaviti.


Čitulja za Luku Perenčevića

- Ovaj kraj je poznat po problemima, dilerima, sitnim kriminalcima, navijačima, incidentima, tučama, ranjvanjima - kažu.

Grupe koje ratuju na ovoj teritoriji žive praktično u komšiluku, pa je, navode upoznati sa prilikama, pitanje samo šta će se sledeće desiti i ko će biti sledeća žrtva.


- Ovo nije kraj, tek je počelo, pitanje je samo ko je sledeći. Svi tu žive, svi su u krugu, oko čega god da ratuju, šta god da rade, ne prezaju, kao što vidimo, ni od čega - rekla je sagovornica "Blica".

Nekoliko incidenata, pa čak i jedno ubistvo, koje imaju veze sa Perenčevićem dogodili su se za relativno kratko vreme.

Sve je počelo od ranjavanja 2020. godine, kada je Luka, kako su tvrdili oštećeni, nožem izbo Petra i Uroša Rakočevića.

Kako je R. R, otac ranjene braće, tada naveo, Luka im je prišao u kafiću, napao ih, da bi na kraju potegao i nož. Za mladića je rekao i da je bio "strah i trepet na Banjici" i da je maltretirao njegove sinove.


- Uroš je kada se vraćao iz toaleta primetio kako krigla pogarađa Petra u glavu i krenuo je prema njemu, a za šankom je video Perenčevića koji je posmatrao incident. Tada mu Perenčević prilazi s leđa, nožem mu zadaje šest uboda i nastavlja da ide prema mom drugom sinu Petru sa nožem u ruci, koji i dalje niko nije primećivao. Petar je primetio nož tek kada je od Perenčevića dobio dva uboda u stomak - ispričao je u to vreme otac R. R, otac braće Rakočević.

On je tada izneo i da je Perenčević maltretirao prijatelje ranjenih mladića kako bi saznao gde su oni i dokrajčio ih.

Nekoliko dana kasnije ubijen je FIlip Lepojević (18), drug Luke Perenčevića, a za to delo su okrivljena braća Uroš, Petar i Radovan Rakočević. Lepojevićevo ubistvo se, inače, dogodilo na otprilike 50 metara od mesta gde je u nedelju likvidiran Perenčević.


Petar Rakočević je u odbrani koju je izneo pred Višim sudom u Beogradu naveo da je pre zločina video Luku Perenčevića na mostiću ispred zgrade i da je zato upozorio braću da beže, a da su kasnije naišli na automobil u kome je bio ubijeni Filip Lepojević. On je sve vreme tvrdio da nisu pucali u Lepojevića, već da je pištolj slučajno opalio posle tuče.

Nakon ovog ubistva usledio je niz incidenata u kraju. Prvo je zapaljena piljara u vlasništvu Rakočevića, zatim cvećara njihove sestre i prostorije njihovog humanitarnog udruženja.

- Kod našeg udruženja su nacrtali grafit - crnu glavu sa rukama preko očiju i usta i napisali su "omerta", zavet ćutanja, a pisali su i "smrt Rakočevićima" - rekao je jedan od braće u odbrani.

I kafić u vlasništvu ubijenog Perenčevića je izgoreo pre šest meseci, kao uzrok požara su navedene neispravne instalacije, mada u to upoznati sa situacijom sumnjaju.


- Malo ko veruje u to. Kafić je verobatno namerno zapaljen kao znak upozorenja. Da je Luka bio oprezan i da je znao da ga prate govori i to što se nedavno preselio u drugi kraj grada i postavio kamere oko stana - rekao je izvor Kurira.

Prema pisanju medija, sve što se dešava posledica je rata dilera sa Banjice, koji već dve godine u sukobu zbog 10 kilograma kokaina koji je jednima od njih nestao.

Luka Perenčević sahranjen je danas na Novom Bežanijskom groblju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR