Glas Javnosti

STIGLA PRESUDA ZA MILJANA HOFMANA: 10 meseci zatvora za zlostavljanje konobara

Hronika
Autor: Glas javnosti

Na prethodnom suđenju, Hofman je tvrdio da nije kriv, iznoseći odbranu u kojoj je naglasio da je sve bilo dogovoreno i da nije bilo stvarnog zlostavljanja.

Današnjom presudom u Osnovnom sudu u Rumi, Miljan Vidović, poznatiji kao Hofman, osuđen je na deset meseci zatvora zbog optužbi za zlostavljanje i mučenje. Sudija je istakla da će u tu kaznu biti uračunato vreme provedeno u pritvoru, što iznosi četiri meseca. Pre izricanja presude, saslušani su svedoci i oštećeni, koji su tvrdili da je snimak bio dogovorena šala, te da je Montirana i da nije ceo.

- Svi su izjavili da je snimak bio šala i da je sve bilo dogovoreno pre nego što je on sačinjen, kao i da to nije ceo snimak već je on sečen- kaže izvor.


Na prethodnom suđenju, Hofman je tvrdio da nije kriv, iznoseći odbranu u kojoj je naglasio da je sve bilo dogovoreno i da nije bilo stvarnog zlostavljanja. Incident za koji se suđenje odvijalo odnosio se na navodno maltretiranje i šamaranje konobara jednog restorana u Irigu, a snimak je prikazivao Vidovića kako prilazi oštećenom, unosi mu se u lice, hvata ga za lice i grize za obraz.

- Sudija je u obrazloženju presude navela da smatra da je on učinio krivično delo i izreklan mu kaznu, a o tome da li će ostati u pritvoru ili će drugostepenu odluku čekati na slobodi, biće odlučeno naknadno - navodi sagovornik.

Tokom suđenja, Hofman je izjavio: "Ja sam već četiri meseca u zatvoru zbog šale i nisam sa svojim ćerkama i porodicom. Ovo je jedna neslana šala zbog koje sva ova četiri meseca nisam sa porodicom. Oštećenog poznajem iz restorana, bio sam tamo tog dana. Dogovorili smo se da snimimo skeč, sve je bila gluma, ništa nije bilo stvarno. Prethodno smo se o tome dogovorili. Snimak je isečen, ni jednom ga nisam udario, pipnuo sam ga samo za potrebe snimka, ali ga nisam ugrozio."


- Ja sam već četiri meseca u zatvoru zbog šale i nisam sa svojim ćerkama i porodicom. Ovo je jedna neslana šala zbog koje sva ova četiri meseca nisam sa porodicom. Oštećenog poznajem iz restorana, bio sam tamo tog dana. Dogovorili smo se da snimimo skeč, sve je bila gluma, ništa nije bilo stvarno. Prethodno smo se o tome dogovili. Snimak je isečen, ni jednom ga nisam udario, pipnuo sam ga samo za potrebe snimka, ali ga nisam ugrozio - rekao je Vidović za sudskom govornicom, iznoseći odbranu.

Vredno je pomenuti da je Miljan Vidović uhapšen zajedno sa svojim bratom Ljubanom Vidovićem, poznatijim kao braća Hofman, u spektakularnoj akciji policije u jednom tržnom centru u Beogradu 10. novembra prošle godine. Međutim, tokom istrage nije bilo dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv Ljubana Vidovića, te je odustalo od njegovog krivičnog gonjenja, a on je pušten na slobodu.


Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR