Glas Javnosti

ŠTA SE DEŠAVALO NA SUĐENJU: Vojnici koji su izdali Belivuka

Hronika
Autor: Glas javnosti

Srđan Lalić, nekada najbliži saradnik Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se juče prvi put u najvećoj sudnici pojavio u svojstvu svedoka-saradnika, i njegov "kolega" svedok-saradnik Nikola Spasojević, inače Miljkovićev kum kao i Bojan Hrvatin, sedeli su u delu u kom inače sede porodice ubijenih i njihovi advokati.

Kako saznajemo, kada su trojica svedoka saradnika uvedena u sudnicu, pozdravili su jedni druge a potom se Spasojević kratko, uz osmet, obratio Laliću rečima:

- Sada smo isti tim.

Oči u oči

Dalji razgovor među svedocima-saradnicima, koji su potpuno odvojeni od bišvih saradnika, prekinula je sudska straža i upozorila ih da ne komuniciraju u sudnici.
- Belivuk, Miljković i ostali optuženi kojima se sada sudi za sedam ubistava, nisu bili u prilici da im se obrate, jer su oni sedeli u drugom delu sudnice, odvojeni neprobojnim staklom - dodaje sagovornik Kurira. Prema njegovima rečima, pre uvođenja optuženih i svedoka-saradnika u sudnicu, policija je detaljno pregledala svaki njen deo. Naš izvor otkriva da se spekuliše da je signal da bude četvrti po redu pripadnik klana koji u zamenu za blažu kaznu želi da bude svedok-saradnik , tužilaštvu poslao i vlasnik kuće u Ritopeku Vlade Draganić.

- Da bi Draganić mogao da bude svedok-saradnik, spekulisalo se i ranije. Ostaje da se vidi da li će, kao i Lalić, u nastavku suđenja priznati izvršenje krivičnih dela koja su mu stavljena na teret. Međutim, da bi uspeo da dobije taj status, on mora da ponudi tužilaštvu nove dokaze protiv kriminalne grupe. Inače, on je svoju kuću, u kojoj je instalirana industrijska mašina za mlevenje mesa, dao na korišćenje pripadnicima Belivukovog klana, a i sam je učestvovao u mlevenju žrtava - podseća sagovornik Kurira.

Crne majice

Spasojević i Hrvatin, u sud su juče došli u crnim majicama, dok je Lalić bio u sivoj košulji.

- Početak pripremnog ročišta, odnosno predlaganje dokaza odbrane pred početak suđenja, juče je krenuo sa zakašnjenjem, jer je pozlilo optuženom Nemanji Đuriću. Lekari su mu dali terapiju i posle kraće pauze, suđenje je nastavljeno. U pauzi se na bolove u predelu stomaka požalila i jedina žena optužena da je bila deo klana, Slađana Sekulić, ali ona nije imala ozbiljnije zdravstvene tegobe - dodaje sagovornik Kurira.

Pošto se i Đurićevo zdravstveno stanje poboljšalo, ročište je izlaganjem advokata odbrane nastavljeno. Sudnicu je tada, demonstrativno, napustila sestra ubijenog Milana Ljepoje, otkriva izvor Kurira.

- Ovo je ruganje žrtvarama - kratko je, prema rečima sagovornika Kurira prokomentarisala izlaganje advokata .

Sagovornik dodaje da nije isključeno ni da je sestri žrtve zloglasnog klana zasmetalo to što ubice, koji su postali svedoci saradnici, praktično sede uz porodice žrtava - preneo kurir.rs.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR