Glas Javnosti

ŠTA POVEZUJE PREMINULOG MINISTRA, UBIJENU PEVAČICU I ĆERKU RATKA MLADIĆA?

Hronika
Autor: Glas javnosti

Doktor Zoran Stanković, koji je jutros preminuo, bio je čuveni patolog, kao i predsednik Koordinacionog tela za Bujanovac, Preševo i Medveđu i bivši ministar, a pre nekoliko godina radio je veštačenje tela brutalno ubijene pevačice Jelene Marjanović, ali i obdukciju tela ćerke Ratka Mladića, Ane.

On je 2017. godine rekao za medije kako su se pojavile brojne spekulacije, proizvoljna tumačenja, netačnosti i nedosledna objašnjenja u vezi sa sudskomedicinskim i traseološkim veštačenjem okolnosti pod kojima je - kako i gde nastupila smrt pevačice Jelene Marjanović.

- U ime komisije veštaka, veštačenje sam predao nadležnom zameniku tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu 21. septembra. Nakon toga i pored brojnih molbi zainteresovanih lica, nisam komentarisao niti učinio dostupnim predato ekspertizno mišljenje, zbog obaveza koje proističu iz Zakona i obuhvaćene su Hipokratovom zakletvom - rekao je Stanković pre 4 godine.

Superveštačenje ovog patologa, kako su mediji tada pisali, otkrilo je sve nedoumice i pokazalo tačno vreme ubistva pevačice, način na koji je to učinjeno, kao i kojim je predmetom ubica počinio ovaj zločin.

Ubistvo Ane Mladić

Ubistvo ćerke Ratka Mladića ostalo je pod velom misterije do danas. Po jednoj verziji priče, Ana je u 23. godini počinila samoubistvo pucajući sebi u glavu iz očevog pištolja.

Prema drugoj verziji koju tvrdi upravo njen otac, ali i njen brat Ana je ubijena u kući. Pištolj kojim se navodno ubila pronađen je u njenoj levoj ruci, iako je bila dešnjakinja.

Obdukciju je obavio upravo Zoran Stanković. Prema nekim navodima, Mladić je od Stankovića tražio kosu ćerke i metak iz njene glave.

Ana je sahranjena na groblju na Topčideru.

Inače, doktor Stanković preminuo je u 66. godini od posledica korona virusa u kovid bolnici Karaburma.

(Glas javnosti/Kurir)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR