Glas Javnosti

ŠTA DONOSI PSIHIJATRIJSKO VEŠTAČENJE UBICE IZ MLADENOVCA? Izdata NOVA NAREDBA, čeka se ISPITIVANJE svedoka

Hronika
Autor: Glas javnosti

Nakon masakra je pokušao da opravda šta je učinio

Istraga masakra u Mladenovcu, kada je U. B. (20) ubio osam meštana sela Dubona i Malo Orašje, kao i ranio 15, uveliko je u toku, a uskoro će krenuti i ispitivanje očevidaca zločina, kao i ranjenih meštana!

- Istraga je u toku, izdato je više naredbi za veštačenje bioloških tragova pronađenih na licu mesta. Takođe, u toku je i sledi obavljanje značajnog broja drugih veštačenja- balističkih, traseoloških, sudsko medicinskih, a biće obavljeno i psihijatrijsko veštačenje okrivljenog U. B. Uporedo, prema planu istrage, uskoro će biti započeto sa pozivanjem i ispitivanjem svedoka očevidaca i ostalih svedoka, a potom i oštećenih lica čije pozivanje će biti u skladu sa njihovim zdravstvenim stanjem i mogućnošću da daju iskaz.

Pored ovog, istraga se vodi i u pravcu utvrđivanja porekla oružja, municije i eksplozivnih materija koje je okrivljeni koristio prilikom izvršenja krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret i koja su pronađena prilikom pretresa objekata i vozila, odnosno pretragom na terenu kada je pronadjena automatska puška.

U tom smislu će biti veštačeno i oružje, municija i eksplozivne materije koje su pronađene i oduzete od njegovog oca Radiše Blažića, kojem je određen pritvor i biće preduzete i druge istražne radnje u cilju razjašnjavanja svih okolnosti pod kojima je okrivljeni Uroš Blažić nabavio predmetno oružje i municiju.

Sramna odbrana ubice

Podsetimo, U. B. je 4. maja u toku večeri započeo svoj krvavi pohod. On je u selu Malo Orašje ubio petoro meštana, od kojih najmlađa žrtva ima 15 godina. Zatim je nastavio ka selu Dubona, gde je ubio policajca, njegovu sestru i njihovog drugara.

Uhapšen je sutradan u ranim jutarnjim satima u blizini Kragujevca, nakon što je oteo taksistu i pretio mu da ga vozi.

Mladenovac UBICA Uros B.jpg
foto:

Kako smo već objavili, on je nakon masakra pokušao da opravda šta je učinio, time što je tvrdio da su ga meštani "ismevali".

- Osećao sam podsmeh, ruganje i ismevanje. Meštani su stvarali zaveru protiv mene - ispričao je U.B.

Ispričao je i kako su navodno meštani sela pričali loše stvari o njegovom ocu, između ostalog i da je "kriminalac". On se osvrnuo i na svoje odrastanje i na period iz osnovne škole.

printscreen/facebook
foto: Glas javnosti

Kako je ispričao, deca su ga ismevala jer je tamnije puti i nisu želeli da se druže sa njim.

- Od malih nogu gledam nepravdu i tugu, nepravda društva se reflektovala na mene. Nemam idole, ja sam pravoslavac, Srbin, hrišćanin, ne pušim, ne pijem alkohol - rekao je U.B.

Glas javnosti / E02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR